1 de 10
BAIX PENEDÈS

La Xarxa Vendrellenca es pronuncia sobre la creació de l'oficina contra les ocupacions

L'entitat assegura que "la mesura, per si sola, no arreglarà els problemes d'ocupacions al municipi"

El govern municipal de l'Ajuntament del Vendrell ha posat en marxa una oficina contra les ocupacions. | TGNDigital
per TarragonaDigital, El Vendrell | 23 d'agost de 2023 a les 13:15 |
La federació Xarxa Vendrellenca s'ha pronunciat sobre la creació de l'oficina de control d'ocupacions de l'Ajuntament del Vendrell. En aquest sentit, l'entitat ha assenyalat que "per si sola no arreglarà els problemes d'ocupacions al municipi", alhora que ha demanat a l'equip de govern que "expliqui a les entitats, administradors de finques i la ciutadania el funcionament d'aquesta oficina".  

Des de l'entitat veïnal es considera que "a més de fer anuncis a les xarxes socials i la premsa, s'ha d'explicar com adreçar-se a aquesta oficina per poder tractar les problemàtiques derivades d'una ocupació incívica, ja que la nostra experiència en aquest àmbit demostra que cal construir ponts de treball amb aquests actors de la societat".

 

"Aquesta mesura ha d'anar acompanyada d'altres accions"

Sobre d'idoneïtat de la mesura, des de la federació d'entitats es considera que "aquesta mesura ha d'anar acompanyada d'accions pel foment de l'habitatge social, major implicació dels grans tenidors que tenen pisos buits i atendre les demandes dels treballadors de serveis socials de l'Ajuntament". En aquest sentit, han recordat que "recentment, els treballadors municipals i els del Consell Comarcal, van denunciar la manca de mitjans necessaris per atendre a la ciutadania".

Des de la Xarxa Vendrellenca consideren que calen mesures estructurals en aquest àmbit que  donin resposta a les problemàtiques derivades de la necessitat d'habitatges, ja que "darrere d'una ocupació es poden trobar famílies vulnerables que requereixen solucions en comptes de formar part d'un llistat d'ocupacions d'habitatges gestionat per una oficina municipal".
Participació