1 de 10
Cultura

'Misteri als Museus': el joc en equip per resoldre enigmes al patrimoni de Tarragona

'La ira dels déus' és el lema de l'edició d'enguany d'aquest joc participatiu que se celebrarà del 7 al 14 d'octubre

L'esdeveniment se celebrarà al mes d'octubre. | Port de Tarragona
per TarragonaDigital, Tarragona | 13 de setembre de 2023 a les 17:12 |
El Museu del Port de Tarragona ha presentat una nova edició de 'Misteris als Museus', una activitat per resoldre enigmes que enguany està titulada 'La ira dels déus'. Aquest esdeveniment ha estat impulsat pels museus, centres d'art i sales d'exposicions de la ciutat de Tarragona com a part de les celebracions de les Jornades Europees del Patrimoni.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència de la responsable del Museu del Port de Tarragona, Mercè Toldrà, així com Jordi Salvadó d'Auriga Serveis Culturals, qui ha estat l'encarregat de presentar els detalls sobre el contingut i el desenvolupament de l'activitat, que tindrà lloc del 7 al 14 d'octubre.


'Misteri als Museus' proporciona als participants l'oportunitat d'explorar les col·leccions i exposicions de les diferents institucions de Tarragona en un format de joc fascinant, amb l'objectiu de brindar una experiència sorprenent, participativa i entretinguda.

Les entitats impulsadores d'aquesta activitat són el Museu d'Història de Tarragona, el Museu d'Art Modern de Tarragona, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu del Port de Tarragona, el Mèdol Centre d'arts contemporànies de Tarragona i el CaixaForum Tarragona.

Reptes intel·lectuals en equip i gran final


Auriga Serveis Culturals ha estat l'encarregat de dissenyar, desenvolupar i coordinar aquesta edició amb el lema 'La ira dels déus'. Inspirat en les paraules iniciàtiques de l'Oracle que diuen "la nova era dels déus ha començat, l'Olimp ha desfermat la seva ira i els monstres antics han estat alliberats", els equips participants s'enfrontaran a reptes intel·lectuals i resoldran enigmes, com ho feren herois com Èdip, Perseu i Bel·lerofont en els primers temps de la civilització.

Per als interessats en participar, l'activitat es desenvoluparà del dissabte 7 al dissabte 14 d'octubre de 2023. Durant aquest període, els participants tindran l'oportunitat de visitar les diferents institucions culturals dins del seu horari d'obertura i hauran de completar una fitxa d'investigació per acreditar la seva visita i recopilar les seves conclusions.


La gran final tindrà lloc el diumenge 15 d'octubre a les 12.00 hores a Caixaforum Tarragona, on els equips resoldran l'enigma final i es lliuraran els premis als guanyadors.

Equips d'un màxim de 6 persones


Per participar, es permet la formació de grups amb un màxim de 6 persones i una edat mínima recomanada de 10 anys. Les inscripcions es poden realitzar a través del formulari disponible al lloc web. Un cop inscrits, els equips rebran el material necessari per dur a terme la seva investigació i podran visitar els diferents equipaments de forma gratuïta dins del període establert per a l'activitat. Per optar als premis, hauran de certificar la seva visita a totes les institucions, resoldre correctament els enigmes i superar l'enigma final més ràpidament que els altres equips participants.


Els tres millors grups guanyaran diversos premis proporcionats per les diferents institucions organitzadores, que inclouen visites guiades exclusives, entrades i passis especials, així com l'accés a les activitats que els diferents centres culturals ofereixen.

Aquesta col·laboració entre les entitats que integren aquesta activitat té com a objectiu principal la promoció de la protecció, difusió i sensibilització envers el patrimoni cultural. 'Misteri als Museus' és un exemple reeixit d'aquest esforç col·lectiu que enriqueix la vida cultural de Tarragona.
Participació