1 de 10
Turisme

Tarragona engega un pla per evitar la concentració de creueristes a la Part Alta

L'ajuntament ha presentat un pla en què dividirà l'arribada dels turistes entre el Camp de Mart i la Parta Alta

Aquest dimecres s'ha presentat la iniciativa, amb intenció de millorar-la al curs vinent. | Josep M. Llauradó
per TarragonaDigital, Tarragona | 20 de setembre de 2023 a les 11:40 |
Els veïns de la Part Alta fa mesos que es queixen de la concentració de creueristes en determinats dies de l'any. Arran d'això, el govern municipal juntament amb Global Cruises encetarà una nova iniciativa per tal de minvar aquesta afluència en un únic punt de Tarragona i possibilitar el turisme en altres llocs.

A partir del 30 de setembre comença aquesta prova que es millorarà de cara a la temporada vinent. La xifra a partir de la qual es dividiran els creueristes és de 3.000, un fet que succeeix aproximadament uns 15 cops cada curs. Abans de finalitzar l'actual, el 7 de novembre, se'n preveuen tres més.


D'aquesta manera, si fins ara tots els creueristes acabaven aterrant al costat del Camp de Mart, a l'avinguda Catalunya, ara només ho faran la meitat: la resta, en el mateix horari, serà a l'altra punta de la Part Alta, al Jardí de la Reconciliació (Via Augusta). Des de l'Ajuntament de Tarragona s'havien plantejat una tercera destinació, més comercial, al centre de la ciutat, si bé és una opció que es deixa per a següents temporades en funció de la demanda.

Mesures per evitar la concentració de turistes en una zona


En aquest segon indret és on s'ha presentat aquest dimecres la mesura, que inclourà informació sobre la ciutat en format plafó i un mapa amb codis QR per conèixer les rutes a realitzar. A més, de cara a la temporada vinent, segons la regidora Montse Adan (PSC), es vol "crear un material específic per a creueristes perquè a diferència d'altres visitants només són a la ciutat unes hores determinades".


A més dels turistes, també són objectiu d'aquesta campanya els comerços i els locals d'hostaleria. A ells els recordaran des del consistori i des de Global Cruises els dies en què aquesta major afluència es pot produir, per tal que "puguin estar preparats".

Adan ha assegurat que la resposta a les enquestes de satisfacció "és bona" però que "hi ha marge de millora". Una de les qüestions que es volen afegir de cara a propers anys és diversificar les rutes turístiques, per tal que no tot es concentri en el patrimoni, si bé són conscients que hi ha un perfil de visitant que busca veure "sí o sí" determinats elements històrics de la ciutat.
Participació