1 de 10
EQUIPAMENTS

Viñuales aconsegueix el compromís del Govern que la Residencial tindrà ús exclusiu d'alberg familiar

El conseller Carles Campuzano s'ha reunit aquest dimecres amb l'alcalde de Tarragona en la seva primera visita institucional a la ciutat

La Ciutat Residencial de Tarragona està tancada des de l'any 2011. | Google Maps
per TarragonaDigital, Tarragona | 20 de setembre de 2023 a les 17:42 |
L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha rebut aquest migdia al conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, en la seva primera visita institucional a l'Ajuntament de Tarragona. Un dels temes que ha monopolitzat la trobada és el futur alberg que s'ha d'instal·lar a la Ciutat de Repòs i de Vacances, que preveu una inversió de 15 milions d'euros finançats pels fons europeus Next Generation.

En aquest sentit, l'alcalde Viñuales ha remarcat la necessitat de clarificar al Pla Especial per la Ciutat Residencial que l'equipament només tindrà un ús de lleure que és el que permet fer un alberg familiar. El batlle de Tarragona ha remarcat que "tenim el compromís amb els veïns que es clarifiqui que no hi haurà un ús de centre de menors".


Cal recordar que la Ciutat Residencial de Tarragona roman tancada des de l'any 2011. La previsió és que el nou alberg familiar pugui estar enllestit entre els anys 2025 i 2026. Aquesta ha estat la intenció des del primer moment des del departament, l'ús dels terrenys per a la construcció del futur alberg a Tarragona, malgrat els rumors que han circulat en el transcurs de l'aclariment del projecte.
 

"Recuperarem per la ciutat un equipament públic de qualitat"

Per la seva banda, el conseller de Drets Socials ha subratllat que "la Ciutat de Repòs i de Vacances serà un projecte estrella de la Generalitat perquè recuperarem per a la ciutat un equipament públic de qualitat. Serà l'alberg familiar més potent i sostenible de la xarxa d'albergs".


En aquest sentit, ha afegit que "reforçarà l'aposta de Tarragona com a ciutat atractiva. Serà un alberg del segle XXI i hi ha el compromís de la Generalitat perquè aquest sigui l'ús exclusiu d'aquest equipament perquè serà un projecte d'absolut consens amb la ciutat".
 

Més places residencials per a gent gran

Durant la reunió, l'alcalde Viñuales també ha expressat la necessitat de disposar de més places residencials. En aquest sentit, el conseller Campuzano ha reconegut que "l'envelliment és un dels reptes que tenim com a país. Estem prenent mesures per reduir el temps d'espera i, alhora, necessitem concertar més places residencials".


El conseller de Drets Socials també ha anunciat que s'incrementarà el suport als ajuntaments en atenció domiciliària a casa, "perquè també tenim la necessitat que la gent visqui fins al final de la seva vida a casa, per això és necessari incrementar l'atenció domiciliària".
 

Més recursos econòmics al sensellerisme

Finalment, un altre dels temes prioritaris pel govern municipal que s'ha tractat a la reunió ha estat "la necessitat que té l'Ajuntament de Tarragona de comptar amb més recursos econòmics per fer front al sensellarisme".


Sobre aquesta qüestió, el conseller Carles Campuzano ha manifestat que "vull destacar positivament que l'Ajuntament de Tarragona tingui un compromís actiu en el sensellerisme. No tots els ajuntaments estan compromesos amb aquesta qüestió que ens afecta tant".

En aquest sentit, el conseller de Drets Socials ha anunciat que s'incrementarà el contracte programa per recollir aquesta necessitat.
Participació