1 de 10
Conca de Barberà

Estampes espluguines: Arriba un nou cicle de conferències a la biblioteca de l'Espluga

Aquestes conferències seran dirigides per l'historiador local Josep Maria Vallès

Imatge de la biblioteca de l'Espluga | Cedida
per Albert Oliva, L'Espluga de Francolí | 21 de setembre de 2023 a les 10:16 |
La Biblioteca Municipal Mossèn Ramon Muntanyola de l'Espluga de Francolí celebrarà aquesta temporada un nou cicle de conferències que s'anomenarà "Estampes espluguines" on es parlarà de la història de l'Espluga de Francolí.

Aquestes conferències seran dirigides per l'historiador local, Josep Maria Vallès, i s'oferiran quinzenalment per tal que el públic en general tingui l'oportunitat d'aprofundir en diversos aspectes de la història de l'Espluga de Francolí.


L'acte inaugural d'aquest cicle de conferències està programat per al dimarts dia 26 de setembre a les 19.00 h, i tindrà lloc a la mateixa Biblioteca Mn. Ramon Muntanyola. Les places són limitades, així que es recomana la inscripció presencial el mateix dia de la presentació.

Aquestes sessions abordaran temes com l'evolució urbana fins als noms dels carrers, les figures més rellevants de la localitat, la sanitat, els metges i les aigües medicinals, els edificis singulars, els mestres i les escoles, els conflictes i la convivència, fins a anècdotes i festes que han marcat la vida espluguina.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí i de les Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya, que treballen plegats per enriquir les iniciatives de la biblioteca municipal.
Participació