1 de 10
Misericòrdia 2023

Els actes de les festes de Misericòrdia 2023 a Reus d'aquest dissabte 23 de setembre

La Diada castellera i el correfoc són els protagonistes de la jornada de festa major a Reus

Els castells tindran protagonisme a Reus. | Laia Solanellas
per TarragonaDigital, Reus | 23 de setembre de 2023 a les 06:00 |
09.45 h, a l’ESCOLA PEONS (c. d’Abat Escarré 16), torneig infantil d’escacs per a infants de màxim 12 anys. Inscripcions a [email protected]. 10 €/infant. Places limitades

. De 10.00 a 21.00 h, a la PERFUMERIA JÚLIA (c. de Llovera 25), jornada de maquillatge solidari en benefici de la Fundació Rosa M. Vivar i l’Alzheimer.


10.30 h, a l’exterior de la PARRÒQUIA DE SANT JOAN, ofrena floral a la majòlica de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec del Grup Cultural de Misericòrdies de Reus.

11.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller infantil d’elaboració de bonsais. Cal inscripció prèvia.


12.00 h, al CARRER D’ALEUS, vermut rumberu, amb el magnífic Peret Reyes, artistes convidats i els divertits DJ Cris&Petes. Organitza: La Nit de Fer l’Índiu (CRAC i Colla Gegantera) i Bar Absenta. Col·labora: Vermuts Miró.

12.00 h, al MERCAT DEL CARRILET, fideuada popular. Inici de la celebració del 40è aniversari del Mercat del Carrilet.


17.00 h, al GAUDÍ CENTRE, taller de ceràmica «Decora la teva rajola fent servir la trepa», per conèixer la tècnica de la ceràmica en trepa a partir d’un dels motius presents en diferents edificis modernistes de la ciutat. Durada: 1 h. Activitat gratuïta amb reserva prèvia a ticket.reusturisme.cat.

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de bonsais a càrrec del professor Josep Ma. Miquel.


18.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Diada Castellera de Misericòrdia, amb la participació dels Moixiganguers d’Igualada, els Nens del Vendrell, els Castellers de Lleida i els Xiquets de Reus.

18.30 h, des de la CASA RULL i pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Canó de les Festes.

18.30 h, a LA PLAÇA DE LA PATACADA, visita guiada al refugi de la Patacada. Més informació a www.museudereus.cat.

19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, plantada de bèsties de l’A Reus, Correfoc!

19.00 h, al PARC DE MAS IGLESIAS, Petit Reggus.

19.30 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació de Nou poemes i un epíleg, poemes musicats per Joan Pujol amb motiu del centenari del naixement de Xavier Amorós.

20.00 h, al TEATRE BARTRINA, representació de Balades per a Mirolina, amb direcció de Carles Pitarch i guió de Pep Macaya. Reposició de la proposta guanyadora del Projecte Bartrina 2022.

21.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, A Reus, Correfoc!, amb la participació del balls de Diables de Reus i de Sant Quintí de Mediona, el Bram de Foc d'Abrera, el Ball de Diables de Valls, el Drac i la Víbria de Reus, el Borinot del Vendrell, el Drac de Vilanova, el Mamut de la Canonja, el Drac de Mataró, els Bous i la Vedella de Foc i la Cabra de Reus.
Recorregut: plaça del Mercadal, carrer del Vidre, placeta dels Argenters, carrers de Donotea, d’Aleus, d’en Vilar, de Rosich i de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrers de Santa Anna, de la Presó i de l’Hospital, Absis, carrers de les Peixateries Velles i del Fossar Vell, plaça de Sant Pere, carrer Major i plaça del Mercadal.
Participació