1 de 10
Economia

Messer inaugura a Vila-seca una nova planta de producció de gasos completament electrificada

La companyia ha invertit uns 50 milions d'euros en una fàbrica i ha creat 20 nous llocs de treball directes i 50 d'indirectes

Pla general de la nova planta de Messer a Vila-seca. | Arnau Martínez/Ariadna Escoda/ACN
per TarragonaDigital, Vila-seca | 21 de setembre de 2023 a les 12:38 |
Messer Ibérica ha inaugurat aquest dijous la nova planta de producció de gasos destil·lats de l'aire amb un procés de zero emissions contaminants, completament electrificada i que ofereix productes descarbonitzats. La fàbrica es va posar en marxa el passat mes de maig i es troba al terme municipal de Vila-seca.

Des de la companyia asseguren que crearà vint nous llocs de treball estables i d'alta qualificació, i una cinquantena d'indirectes. La inversió de Messer en aquesta nova planta ha estat d'uns 50 milions d'euros.

 

"Un projecte que s'alinea amb la descarbonització i l'economia verda"

Durant aquest acte inaugural, el director general de Messer Ibérica, Rubén Folgado, ha destacat que les instal·lacions seran un "referent europeu" ja que estarà entre "les plantes més modernes del continent".

També ha estat present a la inauguració el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha lloat el projecte perquè "s'alinea amb la descarbonització i l'economia verda".


La companyia ha fet una inversió de 60.000.000 d'euros i es tracta de la cinquena planta que l'empresa alemanya posa en funcionament al complex petroquímic de Tarragona. La fàbrica té una capacitat de producció de 2.600 tones d'oxigen, nitrogen i argó al dia. A més, aquesta planta està connectada amb la que la mateixa empresa té al polígon nord, al Morell, a través d'un sistema de gasoductes.

Un procés de construcció complex


Folgado ha insistit que és un producte "imperdible per les nostres vides" perquè té diverses aplicacions com la sanitària, a més de la química, l'automoció o l'alimentària, entre altres. El director de Messer Ibérica també ha comentat que ha estat un projecte "complex" perquè durant la construcció hi ha hagut la pandèmia, un retard en el transport de materials i l'encariment de preus i de l'energia.


Per la seva banda, Aragonès ha manifestat la voluntat del Govern de "reindustrialitzar el país" amb una indústria "verda, digital i que creï feina i oportunitats per a tothom". El cap de l'executiu ha agraït la inversió i ha remarcat que cal treballar en el "repte" de la formació. Aragonès ha assegurat que és el "coll d'ampolla" d'aquest procés d'industrialització.
Participació