1 de 10
SUCCESSOS

En llibertat el detingut en la troballa de 500 quilos de cocaïna a Deltebre: error judicial

L'Audiència de Tarragona ha estimat un recurs del seu advocat per vulneració del dret de defensa

Imatge d'arxiu de l'Audiència de Tarragona. | ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 26 de setembre de 2023 a les 14:09 |

L'home detingut pels Mossos d'Esquadra durant la troballa de 500 quilos de cocaïna el passat mes d'agost en una casa de Riumar, al municipi de Deltebre, ha quedat en llibertat per un error judicial, segons ha avançat el digital 'El Caso'. El detingut estava a presó des del passat 18 d'agost per ordre del jutjat d'instrucció de Tortosa, però ara, després d'una resolució de l'Audiència de Tarragona, ha quedat en llibertat.

Segons ha explicat el citat mitjà, el jutjat d'instrucció número 4 de Tortosa va ratificar la decisió del jutjat d'instrucció número 5 de decretar presó per a l'acusat, tot i els recursos presentats pel seu advocat. En aquest sentit, el lletrat va demanar tenir accés a la informació sobre el cas per tal de defensar el seu client. La petició va ser denegada pels titulars dels dos jutjats ebrencs perquè el cas estava sota secret de sumari.Davant aquesta decisió, el lletrat de la defensa va presentar un recurs davant l'Audiència Provincial de Tarragona, que aquest dilluns ha obligat a deixar en llibertat sense fiança l'acusat. En aquest sentit, la interlocutòria de la jutgessa assenyala que les parts han de tenir coneixement dels detalls de les acusacions per tal de poder garantir el dret de defensa.
 

S'ha vulnerat el dret de defensa del detingut

L'escrit de la Secció Segona de l'Audiència de Tarragona manifesta que s'ha vulnerat el dret de defensa, motiu pel qual ha anul·lat la decisió d'enviar a presó el detingut. En aquest sentit, la interlocutòria recorda al jutjat de Tortosa que els canvis en la llei obliguen els instructors a informar les parts, tot i que s'hagi decretat el secret de sumari.Així, l'home detingut per la seva suposada vinculació amb la troballa de 500 quilos de cocaïna en una casa a Deltebre ha quedat en llibertat i només tornaria a presó si se'l condemna en el judici o si incompleix les mesures cautelars decretades.

Participació