1 de 10
Obres

Comencen a retirar les pèrgoles de davant del Mercat Central de Reus

La reforma per a la creació del 'gastromercat' preveu un canvi dràstic a la zona exterior del mercat reusenc

La pèrgola del Mercat Central de Reus passarà a la història. | L.S.
per Laia Solanellas, Reus | 26 de setembre de 2023 a les 18:15 |
A principis del mes de setembre van arrencar les obres de reforma del Mercat Central de Reus. El projecte se centra en la creació del denominat com a espai 'gastromercat' i l'enderroc de l'àrea interior on hi havia un supermercat.

El canvi més dràstic es percebrà a la zona exterior, davant la façana principal del Mercat Central. És allí on aquest dimarts, 26 de setembre, han començat a retirar la gran pèrgola que ja s'havia convertit en un element típic de la ciutat. Les obres de remodelació tenen previst construir una terrassa elevada a la façana del carrer de Sant Joan, així com l'obertura del local del supermercat a l'exterior.


En aquest sentit, la gran i moderna pèrgola que fins ara generava ombra al diàfan espai, desapareixerà, de la mateixa manera que ja ho han fet les escales d'accés al mercat reusenc, ja que l'entrada serà a peu pla. La pèrgola es va instal·lar l'any 1993, moment en què es va tirar endavant una reforma integral del Mercat Central de Reus. A banda de la instal·lació de la pèrgola, també es va construir l'aparcament soterrat de les Oques i les dependències municipals a l'edifici.

Així doncs, la pèrgola passarà a la història en els pròxims dies, ja que els operaris de l'empresa concessionària de les obres ja han començat la retirada de les fustes de grans dimensions.


Des de l'Ajuntament de Reus han explicat que estan estudiant "una nova ubicació perquè la pèrgola defineixi un lloc d'estada, de refugi climàtic, amb altres elements de mobiliari urbà i jardineria".
 

Un projecte a Reus amb imprevistos


La creació del 'gastromercat' va ser una de les iniciatives del regidor d'esquerra, Carles Prats, i malgrat que va ser refusat pels Fons Europeus Next Generation en fins a dues ocasions, finalment el govern municipal va decidir tirar-lo endavant amb fons propis.

Les obres de l'àrea exterior van ser adjudicades a Constècnia 3 SL per un pressupost de 920.250,92 euros i està previst que tinguin una durada de sis mesos.


S'enderrocarà l'espai que havia ocupat el supermercat Caprabo i s'hi obrirà sortida a l'exterior, a més de construir una terrassa elevada a la façana del carrer de Sant Joan. Aquesta reforma és la que ocuparà Veritas, empresa que va guanyar el concurs públic per explotar el gastromercat.
Participació