1 de 10
POLÍTICA

Viñuales treu pit dels primers 100 dies de govern: «Hem posat les bases per transformar la ciutat»

L'alcalde de Tarragona assegura que han executat 69 de les 100 mesures que es van fixar de cara als primers 100 dies del mandat

L'alcalde Rubén Viñuales ha fet la roda de premsa de balanç dels 100 dies al Passeig Arqueològic. | Antonio Ramos
per Antonio Ramos Llauradó, Tarragona | 27 de setembre de 2023 a les 13:45 |
L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha fet balanç dels primers 100 del seu govern, assegurant que de les 100 propostes que s'havien fixat per a aquest període el 69% s'han fet ja realitat, mentre que un 24% estan en procés i només un 7% no s'han pogut executar. El batlle ha comparegut en roda de premsa acompanyat dels altres vuit regidors del PSC que formen part de l'executiu municipal.

Viñuales ha assenyalat que "hem establert diàleg i solucions per treballar pels futurs quatre anys, seguint les nostres prioritats de seguretat ciutadana, dignificació de l'espai públic, potenciació de la projecció econòmica i el patrimoni". El batlle s'ha mostrat "orgullós i satisfet" de la feina feta en aquests primers 100 dies de govern, rebutjant les crítiques dels partits de l'oposició.


"Hem posat les bases d'un mandat per transformar la ciutat. Hem anat per feina i n'hem fet. Hem solucionat problemes i hem fet allò que ens vam comprometre que faríem com l'habitatge social. També hem iniciat la posada en marxa del pla més ambiciós mai fet per dignificar l'espai públic a través de la campanya Pam a Pam. De fet, el 2 d'octubre començarà a Parc Riu Clar", ha dit.
 

Viñuales destaca el desencallament del contracte de la neteja

L'alcalde ha fet la roda de premsa de balanç al Passeig Arqueològic, a tocar del mosaic de Minerva, deessa protectora de Tàrraco, i de la capella de Sant Magí, aquella que les tropes de Napoleó van intentar fer volar i no van aconseguir, com a símbol d'un govern municipal ferm.


Una de les qüestions que l'alcalde Viñuales ha destacat sobre els primers 100 dies és que s'ha desencallat el contracte de la brossa. En aquest sentit, el batlle ha assenyalat que en dos mesos han fet les modificacions necessàries al contracte, s'ha licitat i cinc empreses han presentat ofertes.

Viñuales ha remarcat que "hem posat solució a problemes que venen de lluny". En aquest sentit, ha destacat la dotació de més efectius la Guàrdia Urbana per donar més impuls a la seguretat ciutadana".


El batlle també ha reivindicat "les inversions que ja s'estan executant a la Part Baixa per fer front a les inundacions, el nou circuit per a creueristes o un sistema d'atenció al ciutadà que s'està posant en marxa per a emprenedors".
 

Una herència econòmica "preocupant"

Sobre ERC, que en la jornada d'ahir es va mostrar molt crítica amb la gestió dels primers mesos del govern municipal, Viñuales ha manifestat que "ens demanen fer en 100 dies el que ells no han fet en quatre anys". L'alcalde també s'ha mostrat sorprès per les declaracions d'En Comú Podem, assenyalant que Jordi Collado va fer una roda de premsa "electoralista".


Sobre la situació econòmica del consistori que han heretat del govern d'ERC, l'alcalde Viñuales ha manifestat que és "preocupant", assegurant que "implica seriosos problemes".
Participació