1 de 10
MÚSICA

Les propostes de la Franz Schubert Filharmonia per a la nova temporada al Teatre Tarragona

L'orquestra ha programat set concerts simfònics i un recital de piano a la capital tarragonina

La Franz Schubert Filharmonia, acompanyada del guitarrista Milos Karadaglic i el director Tomàs Grau durant un assaig al Teatre de Tarragona. | Neus Bertola/ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 28 de setembre de 2023 a les 16:45 |
La Franz Schubert Filharmonia oferirà set concerts simfònics i un recital de piano al Teatre Tarragona durant la nova temporada 2023-2024. El director de la FSF, Tomàs Grau, acompanyat de la regidora de Cultura de l'Ajuntament, Sandra Ramos, han presentat aquest dijous la programació que han titllat de "variada" i "per a tots els públics".

Grau ha celebrat que la ciutat s'estigui convertint en un nou "pol de la música clàssica a Europa", apropant el gènere "a la gent amb no excessius recursos". La temporada al Teatre Tarragona arrencarà el pròxim 7 d'octubre amb 'El concierto de Aranjuez' interpretat pel guitarrista Milos Karadaglic i s'allargarà fins al 15 de juny amb 'Les 4 estacions' de Max Richter.


El guitarrista Milos Karadaglic debutarà amb la Franz Schubert Filharmonia i ho farà amb un dels concerts més interpretats i apreciats internacionalment. Un espectable que es completarà amb 'La simfonia del nou món'. De fet, gràcies a aquesta proposta, l'orquestra tarragonina es traslladarà, per primera, als Estats Units, coincidint amb el 50è aniversari de la mort de Pau Casals.

Les entrades per a la temporada 2023-2024 ja es poden comprar a través del portal d'entrades dels teatres de Tarragona.

 

"La nostra ciutat estarà en grans catedrals de la música clàssica"

"L'orquestra Franz Schubert Filharmonia portarà el nom de Tarragona arreu del món", ha aplaudit la regidora de Cultura, Sandra Ramos. En aquest sentit, ha afegit que "la nostra ciutat estarà en grans catedrals de la música clàssica", com són el Carnegie Hall de Nova York i el Lisner Auditorium de Washington DC.

En la mateixa línia, s'ha mostrat el director de l'orquestra, Tomàs Grau, qui ha tret pit de la feina feta durant els més de divuit anys d'història de la banda. "Estem convertint Tarragona en un pol de la música clàssica a Europa", ha afirmat Grau. El director ha subratllat que "els millors artistes del món passen pel Teatre Tarragona amb nosaltres i molts d'ells descobreixen la ciutat i tornen de vacances".


En aquest sentit, Grau ha assegura que "és molt important que això també passi aquí i no només a Madrid o a Barcelona".
 

La programació 2023-2024

Després del concert amb Milos Karadaglic, la temporada simfònica al Teatre Tarragona continuarà el 24 de desembre amb 'Star Wars' i les millors bandes sonores de John Williams. Entre el repertori que s'oferirà, també destaquen les BSO de Harry Potter, Indiana Jones, Jurassic Park, entre altres.


El 19 de gener, el Teatre Tarragona acollirà 'El triple de Beethoven' amb la participació del Trio Ludwing format per la pianista Hyo-Sum Lim i els germans Abel i Arnau Tomàs, fundadors i membres del Quartet Casals. Per la seva banda, Franz Schubert Filharmonia interpretarà la primera de les simfonies de Txaikovski.

El 3 de març serà el torn de 'La setena de Beethoven'. Una peça que dirigirà, per primera vegada, Christop Eschenbach i comptarà amb la participació dels músics Stathis Karapanos i José Antonio Domené. El 12 de març, el Teatre Tarragona oferirà un recital de piano de la mà de Dmitry Ishkhanov, una jove promesa internacional.

El 3 de maig, Tomàs Grau tornarà a agafar les regnes de la Franz Schubert Filharmonia amb el concert 'La novena de Beethoven'. En aquesta ocasió, ho farà al costat de la soprano Jone Martínez, la mezzosoprano Tànit Bono, el tenor Eamonn Mulhall i el baríton Carles Pachón, que estaran acompanyats del Cor Madrigal. Un espectacle amb què se celebrarà el 200 aniversari d'aquesta obra.

El 24 de maig, la pianista ucraïnesa, Anna Fedorova, serà l'encarregada d'interpretar el 'Rakhmàninov 3', mentre a la segona part, Grau dirigirà la Franz Schubert Filharmonia per representar 'La consagració de la primavera' d'Igor Stravinski.

Finalment, el 15 de juny, la violinista Sayaka Shoji i l'orquestra tarragonina posaran el punt final a la temporada amb 'Les quatre estacions' de Max Richter. Una obra que reimagina Vivaldi i que s'acompanyarà dels ballarins de la companyia PAR en Dansa, amb una coreografia creada per Ilya Jivoy.
Participació