1 de 10
BAIX PENEDÈS

La Bisbal del Penedès invertirà prop de 800.000 euros en millorar la xarxa d'aigua

L'Ajuntament ha demanat una subvenció de 300.000 euros al Departament d'Acció Climàtica per sufragar les actuacions

Les obres suposaran una inversió de gairebé 800.000 euros. | Cedida
per TarragonaDigital, La Bisbal del Penedès | 29 de setembre de 2023 a les 13:54 |
L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès invertirà 770.000 euros en la millora de la xarxa d'aigua de diversos punts del municipi. Per sufragar part d'aquesta inversió, el consistori del Baix Penedès ha demanat una subvenció de 300.000 euros en el marc d'una convocatòria del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

El passat mes de juny, el Departament va aprovar la línia de subvencions adreçades als ens locals per a la realització d'actuacions per a la millora i renovació de xarxes de subministrament d'aigua en baixa i per a la millora de la digitalització dels sistemes de gestió de l'aigua urbana dels municipis de Catalunya.


En aquell moment, l'alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, va engegar una roda de reunions amb els tècnics municipals i amb Aqualia, l'empresa concessionària del servei d'abastament d'aigua potable, per definir les inversions prioritàries per als pròxims dos anys a la xarxa de la Bisbal del Penedès.

Agnès Ferré ha explicat que "la voluntat és reduir al màxim les deficiències de la xarxa d'aigua, per evitar pèrdues innecessàries d'aigua i per pal·liar les problemàtiques de talls d'aigua o pèrdues de pressió que pateix bona part de la ciutadania".

 

Una inversió de gairebé 800.000 euros

L'Ajuntament de la Bisbal el Penedès preveu una nova inversió de 770.906,05 euros, 300.000 dels quals estaran subvencionats pel Departament d'Acció Climàtica si es concedeix l'ajut, per dur a terme actuacions de renovació parcial de la xarxa d'aigua del nucli de la Bisbal del Penedès, del Priorat de la Bisbal i de l'Esplai.

Al nucli de la Bisbal, es renovaran 54 metres de canonada al carrer de la Font i 32 metres de canonada a l'avinguda Baix Penedès. En aquest sentit, es renovaran 17 escomeses, 6 vàlvules i 1 hidrant.

 
A Priorat de la Bisbal, es renovaran 2.126 metres de canonada, 64 escomeses i 12 vàlvules. S'establirà un subsector amb aquests carrers, amb un comptador i sistema de telegestió de dades. Aquestes actuacions es faran al terme popularment conegut com 'l'extra' del Priorat.

 
Finalment, a l'Esplai es renovaran 1.563 metres de canonada, 68 escomeses i 11 vàlvules i s'establirà un subsector amb els carrers on es duran a terme aquestes actuacions: Salvador Dalí, Antoni Tàpies, Joaquim Sunyer, Xavier Noguès i avinguda de l'Esplai. També s'instal·larà un comptador de sector i sistema de telegestió de dades.

En aquest sentit, aquestes actuacions se sumen a les obres de millora de la xarxa d'aigua que s'estan fent al Priorat —a la zona nord— i a Can Gordei, que suposen una inversió de 493.000 euros.
Participació