1 de 10
SOCIETAT

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant amplia el pla d'ocupació municipal

Ja s'ha obert el termini per a totes aquelles persones interessades en participar en la segona edició del 2023 de l'Acció d'Ocupació i Professionalitat

Imatge d'arxiu de treballadors contractats a través del pla d'ocupació municipal. | Cedida
per TarragonaDigital, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | 3 d'octubre de 2023 a les 16:25 |
L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, amb la voluntat de continuar alleugerint la situació de desocupació que pateix una part de la població del municipi, ha obert la segona convocatòria del pla d'ocupació municipal de 2023. Aquest pla s'anomena des de fa dos anys 'Acció d'Ocupació i Professionalitat', ja que els contractes laborals estan vinculats a accions formatives que es duen a terme en paral·lel a l'activitat laboral.

D'aquesta manera, el consistori vol millorar la capacitació i preparació per al mercat de treball dels veïns i veïnes en situació d'atur contractats a través d'aquest pla. En aquest sentit, està previst contractar una desena de persones en aquesta segona convocatòria de l'any.


Aquelles persones interessades poden presentar la sol·licitud fins al 15 d'octubre (inclòs), a través de la Seu Electrònica o de manera presencial a les oficines municipals d'atenció ciutadana (OMAC).

Cal tenir present que les sol·licituds presentades per a la primera edició de 2023 ja es consideren demandes actives, per tant, no cal tornar a presentar nova instància de participació.

 

Els requisits que han de reunir les persones interessades

Les persones aspirants, per poder ser admeses, han de reunir una sèrie de requisits: estar en situació legal d'atur, estar inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), conèixer les dues llengües oficials (català i castellà), tenir 18 anys com a mínim i ser residents al municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, amb data d'empadronament prèvia a l'1 de gener de 2020.

Així mateix, les persones aspirants també han d'estar inscrites a la Borsa de Treball d'IDETSA, l'empresa municipal de Promoció Econòmica. Com a novetat, per afavorir l'objectivitat i la transparència en el procés selectiu dels candidats i candidates, s'aplicarà un sistema quantitatiu de valoració de diversos criteris.


Els criteris relacionats amb la situació socioeconòmica són els que tindran més pes en la puntuació total, però també es valoraran altres aspectes relacionats amb la competència lingüística, la competència tècnica i les accions de millora de l'ocupabilitat.

Les persones admeses treballaran a jornada completa, per períodes de tres a sis mesos, en funció dels tipus de serveis que prestaran, per reforçar actuacions a zones públiques, manteniment de mobiliari urbà, neteja d'espais públics i naturals i suport administratiu.
Participació