1 de 10
Conca de Barberà

Santa Coloma de Queralt imparteix un curs de català inicial a persones migrades

El curs és impartit pel Consorci per a la Normalització Lingüística

Imatge dels alumnes | Cedida
per Albert Oliva, Santa Coloma de Queralt | 17 d'octubre de 2023 a les 12:01 |
Santa Coloma de Queralt ha començat un nou curs de català inicial. Hi participen 13 dones i 12 homes, provinents del Brasil, Colòmbia, Hondures, Marroc, Pakistan, Perú i República de Moldàvia, i que resideixen als municipis de Santa Coloma de Queralt i Conesa.

Aquesta formació és organitzada pel Servei d’Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades del Consell Comarcal (SAPIER), i forma part de la formació de primera acollida que s’ofereix a les persones que arriben a Catalunya, que inclou cursos de català, de coneixement de la societat catalana i de coneixements laborals.


El curs és impartit pel Consorci per a la Normalització Lingüística i finançat per la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme.

Des del Servei d’Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades del Consell Comarcal de la Conca de Barberà s'ofereix informació, orientació i assessorament sobre els serveis i recursos del municipi i la comarca i els circuits i tràmits necessaris per accedir-hi, els drets i deures com a persona resident del municipi i els tràmits necessaris per a l’accés i el manteniment de la regularitat administrativa necessària per viure i treballar a Catalunya.


L’objectiu principal és facilitar la informació, els coneixements i els suports necessaris perquè les persones immigrades puguin desenvolupar-se amb autonomia i participar plenament en la societat d’acollida.
Participació