Negociacions per cedir un edifici de la Residencial de Tarragona per fer-hi un centre cívic

Aquest dimarts s'ha produït una trobada en què la Generalitat ha mostrat la seva predisposició a buscar una fórmula jurídica que ho permeti

La Ciutat Residencial de Tarragona està tancada des de l'any 2011.
La Ciutat Residencial de Tarragona està tancada des de l'any 2011. | Google Maps
24 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 17:54h
La Generalitat es mostra predisposada a buscar una fórmula jurídica per tal de cedir l'edifici de l'entrada de la Ciutat Residencial a l'Ajuntament de Tarragona per tal que el consistori hi ubiqui el Centre Cívic Llevant. Cal recordar que l'espai de l'antiga Ciutat de Repòs i Vacances es transformarà en un alberg juvenil i familiar impulsat pel Departament de Drets Socials.

En el projecte inicial, aquest edifici, conegut com La Peixera, s'havia d'enderrocar, però el consistori ha reclamat adequar-lo per posar-hi aquest equipament per als veïns, llargament reclamat.

Aquesta qüestió s'ha posat sobre la taula aquest dimarts en una reunió entre Ajuntament, Delegació del Govern i veïns dels barris de Llevant per informar els ciutadans de com quedarà el projecte de la Residencial.
 

"Hi ha predisposició per fer la cessió"

Segons han apuntat fonts del Govern, hi ha "predisposició per fer la cessió" de l'edifici i ara s'està estudiant la fórmula jurídica que permeti fer-ho. En cas que s'acabi arribant a un acord per la cessió d'ús, seria l'Ajuntament de Tarragona qui n'assumiria l'adequació.

Cal recordar que en la darrera sessió plenària del consistori tarragoní, l'alcalde Rubén Viñuales va valorar que "la ubicació és boníssima" per fer-hi l'equipament.