Aigües de Reus farà obres al seu magatzem per reduir l'impacte ambiental

Es tracta del magatzem on l'empresa acumula runes, àrids i altres materials relacionats amb els treballs de renovació i manteniment d'infraestructures

El magaztem exterior d'Aigües de Reus es troba situat al polígon AgroReus
El magaztem exterior d'Aigües de Reus es troba situat al polígon AgroReus | Ajuntament de Reus
26 d'octubre del 2023
Actualitzat a la 13:24h
Aigües de Reus ha adjudicat i preveu començar obres la setmana vinent en el magatzem exterior on l'empresa acumula runes, àrids i altres materials relacionats amb els treballs quotidians de renovació i manteniment de les infraestructures d’aigua de la ciutat.

El principal objectiu d'aquesta actuació és minimitzar l'impacte mediambiental del magatzem, ja que el condicionament d’aquest recinte a la intempèrie evitarà filtracions al subsol en cas de pluja i una millor gestió dels enderrocs, segons quina sigui la seva tipologia. Al mateix temps, també permetrà una millor ordenació dels materials i l'espai.

El projecte, segons es preveu des d'Aigües de Reus, constarà de diverses intervencions en el recinte, d’uns 15.000 metres quadrats, situat en el polígon Agro-Reus. La inversió que es du a terme, d’acord amb la Llei reguladora de residus, s’eleva a 164.810 euros (IVA inclòs). L’adjudicació ha recaigut en l’empresa ACSA Obras e Infraestructuras, i l’obra té un termini d’execució de tres mesos.
 

Renovació d'espais i gestió de residus

D’una banda, es renovarà la pavimentació mitjançant formigó de diferents zones de classificació dels materials i es construirà una nova estructura d’emmagatzematge d’àrids, sorra i restes de paviment.

De l'altra, es construirà un nou cobert on emmagatzemar aquells materials que han d’estar resguardats de la pluja. I finalment, es durà a terme el trasllat de diverses palmeres i la delimitació d’una zona enjardinada amb uns objectius purament estètics.

Pel que fa a la gestió dels residus, un cop condicionat, l’espai permetrà una millor classificació, recuperació i reutilització dels materials, en el cas que això sigui possible, tot evitant el malbaratament de recursos. En aquesta línia, Aigües de Reus fa anys que aplica principis de l’economia circular a la seva activitat quotidiana.
 

Minimitzar l'impacte

Cal emmarcar novament aquestes obres en les polítiques de gestió ambiental i en favor de la transició energètica que impulsa l’empresa. De fet, Aigües de Reus disposa, entre altres certificats de qualitat, de la certificació ISO 14001:2015, que sistematitza la supervisió dels impactes ambientals que una organització genera en totes i cadascuna de les seves activitats quotidianes.

Aquesta norma ISO promou la protecció ambiental i la prevenció de la contaminació, tot buscant l’equilibri amb els aspectes socioeconòmics.

Segons el regidor responsable del servei, Daniel Rubio, “tot plegat forma part del compromís de l’empresa municipal d’aigua de continuar avançant en la gestió de la qualitat, el medi ambient i la prevenció de riscos laborals, posant en el centre de l’activitat les persones però també el respecte per l’entorn natural i el planeta”.