1 de 10
Empresa

Mario Basora, escollit president de la Cambra de Reus per unanimitat

La Cambra de Comerç de Reus va elegir aquest dijous 26 d'octubre la nova presidència i els integrants del comitè executiu de la corporació

Constitució del nou plenari de la Cambra de Comerç de Reus amb Mario Basora com a president | Cedida
per TarragonaDigital, Reus | 27 d'octubre de 2023 a les 09:49 |
La Cambra de Comerç de Reus va celebrar aquest dijous 26 d'octubre la sessió constitutiva del nou Plenari a la Llotja de Reus. La sessió va consistir en l'elecció de la persona que assumeix la presidència i els integrants del comitè executiu

El nou ple de la corporació va escollir senyor Mario Basora, representant de la vocalia electe corresponent a l’empresa Elring Klinger SA, com a president de la Cambra de Reus per unanimitat per al mandat 2023-2027.


Basora, que substitueix Jordi Just a la presidència, encapçalarà el Comitè Executiu i l’acompanyaran Àngel Raúl Torija (vicepresident primer), Jaume Batista (vicepresident segon) i Tània Piqué (vicepresidenta tercera). Per la seva banda, Francisco Lari serà el tresorer.
 

Potenciar el territori Cambra

En el seu parlament, Basora va manifestar que “l’equip que encapçalo defensa una Cambra enfocada al territori, seguint un model iniciat el 2019 que funciona i al qual aportarem el nostre tarannà i idees de futur”.


Mario Basora va reafirmar que seguirà “potenciant les relacions amb el territori de la Cambra, on volem tenir una presència cada cop més forta i que el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta tinguin la representació que es mereixen”, com també “la ciutat de Reus, gran pol d’atracció que ha d’exercir un lideratge que permeti teixir una xarxa vertebradora del territori”.

El nou president reclamarà i defensarà “les infraestructures necessàries que ens permetin connectar territoris i afavorir el creixement del teixit empresarial, fent del territori Cambra un espai atractiu per atreure i consolidar inversions”.

Constitució del nou plenari de la Cambra de Comerç de Reus amb Mario Basora com a president Foto: Cedida

 

Suport administratiu

Mario Basora va demanar “anar de la mà amb la Generalitat i la resta d’administracions, per generar inversions i una activitat industrial que ha de ser estratègica per a les nostres comarques”. “És aquí on la Cambra ha de jugar un paper essencial per articular i vertebrar l’estratègia des del territori, en sectors tan importants com la indústria, l’agroalimentari, el vitivinícola o el turisme, i molts altres que també són de gran importància per la corporació”.


Amb la presència a la mesa electoral del Director de Serveis Territorials a Tarragona, el Sr. Jordi Fortuny, Mario Basora va aprofitar "per recordar a la Generalitat de Catalunya la necessitat de definir la Llei de Cambres que ens permeti per fi comptar amb un marc regulador adaptat a les necessitats de l’actualitat juntament amb la necessitat de garantir-ne un adequat sistema estructural de finançament".

Després de l'acte oficial de constitució del ple i de la votació del nou president va tenir lloc una recepció a les autoritats i el teixit empresarial del territori, tot simbolitzant l'obertura de la nova etapa de la Cambra de Comerç de Reus davant dels agents econòmics i institucionals dels 99 municipis del territori competencial de la Cambra, format per les comarques del Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Terra Alta i Ribera d'Ebre.

 

Presència de les autoritats

Durant la recepció van intervenir  la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; i els presidents del Consell Comarcal del Baix Camp i de la Conca de Barberà, Ernest Roigé i Joan Canela, respectivament, en nom del territori. 

Un dels moments més emotius va ser quan els treballadors i representants de la Cambra de Comerç de Reus van oferir un homenatge al ja expresident Jordi Just amb l’obsequi d’una placa de record. En el seu torn de paraula, Jordi Just va agraïr a les persones que li han fet costat durant el seu mandat i va afirmar que "les cambres hem de seguir tenint un paper rellevant al territori. Les cambres són els ajuntament de les empreses i estan obertes a tothom, i així continuarà sent".

L’alcaldessa de l’Ajuntament de Reus, Sandra Guaita, va cloure l’acte celebrat a la Llotja de Reus. La cita va reunir, a més dels membres del nou plenari, presidents d’altres cambres de comerç del territori, alcaldes i autoritats de diverses poblacions i representants de l'administració pública, així com del teixit empresarial. 
 

Sobre Mario Basora

Mario Basora forma part del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Reus des de l'any 2021, moment en què va substituir a Marta Domènech, sent el coordinador de la Comissió d'Indústria de la Corporació.

En l'àmbit empresarial, Basora és l'exdirector general de l'empresa Elring Klinger a Reus.
Participació