1 de 10
Societat

Més d'una desena de denúncies en dues setmanes a conductors de patinets elèctrics al Vendrell

Una campanya de la policia local per controlar aquest tipus de vehicles ha posat de manifest que els infractors més habituals són els adults

La policia vendrellenca continuarà controlant els patinets elèctrics. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, El Vendrell | 7 de novembre de 2023 a les 11:53 |
Des del 24 d'octubre fins al 5 de novembre, la Policia Local del Vendrell ha realitzat una nova campanya enfocada a controlar i sancionar els vehicles de mobilitat personal (VMP), com ara els patinets elèctrics, que incompleixen la normativa establerta.

En aquest període, la Policia Local ha dut a terme 50 identificacions i ha interposat 12 denúncies. La infracció més comuna ha estat la circulació per les voreres o zones de vianants, seguida de la conducció negligent del vehicle.


La campanya ha posat de manifest que la presència de patinets elèctrics circulant pel municipi és notable, especialment a les zones cèntriques, seguides pel sector del Tancat. Pel que fa als usuaris d'aquests vehicles, la majoria són adults i, al mateix temps, són els que acumulen més infraccions. El segon grup d'usuaris més freqüent és el d'edat entre 16 i 18 anys, amb un índex d'infraccions més baix. Es detecta una presència molt limitada d'usuaris menors de setze anys.

S'ha destacat positivament la tasca pedagògica de la Policia Local en els instituts del municipi, destinada a informar sobre la normativa de seguretat viària relacionada amb els VMP.


Tot i la finalització de la campanya específica, la Policia Local ha assegurat que continuarà intensificant els controls en els serveis diaris que realitzen els agents i aplicant una política de "tolerància zero" envers els conductors de vehicles VMP que incompleixin la normativa.
Participació