1 de 10
Conca de Barberà

Rocafort de Queralt dona «La vida d'abans» a l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

El document podrà ser consultat per tothom que estigui interessat a estudiar la temàtica

Imatge de l'acte de donació | Cedida
per Albert Oliva, Rocafort de Queralt | 7 de novembre de 2023 a les 12:18 |
Rocafort de Queralt ha fet entrega a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà del vídeo de recuperació de la memòria oral del municipi “La vida d’abans”. A l’acte d’ingrés del treball hi han assistit les regidores de l’Ajuntament de Rocafort de Queralt, Aina Sendra i Sònia Gual, i la directora de l’Arxiu Comarcal, Montse Gomà

El vídeo va ser presentat amb una gran afluència de públic el dia 3 d’agost a Rocafort de Queralt. En aquest sentit, el treball de recuperació de la memòria oral va ser enregistrat durant els mesos de juny i juliol de 2023 de la mà del professional de l’audiovisual Josep Morató.


L’escola, la guerra, els oficis, les festes populars entre altres temes van quedat reflectits a través de les vivències i experiències en primera persona de la gent gran de Rocafort de Queralt. Les entrevistes eren conduïdes pel jovent de la població. 

El treball de recuperació de la memòria oral forma part del projecte de l’Oficina Jove iniciat fa anys “Aprenem Junts” que vol ser un espai d’intercanvi d’experiències vitals entre persones grans i persones joves.


El vídeo restarà a l’Arxiu i podrà ser consultat per tothom que estigui interessat a estudiar aquesta temàtica.  
Participació