1 de 10
Successos

Una lladre sense cor: assaltava cases d'àvies amb mobilitat reduïda al Baix Penedès

Es guanyava la confiança de les víctimes, escollides estratègicament, per després robar tot el que tenien amb valor a casa seva

Imatge de la lladre robant a una àvia sense mobilitat al Baix Penedès. | Mossos
per TarragonaDigital, Baix Penedès | 8 de novembre de 2023 a les 09:36 |
Hi ha successos que gelen el cor per la poca empatia i humanitat que posen de manifest. És el cas d'una lladre que els Mossos d'Esquadra han aconseguit atrapar al Baix Penedès gràcies a la ràpida actuació de la Policia Local de Cunit en un dels seus últims assalts. La dona, de 40 anys, escollia estratègicament les seves víctimes, àvies amb mobilitat reduïda, es guanyava la seva confiança i després arrasava les seves cases sense cap mirament, tot i les súpliques d'algunes víctimes.

Els fets van tenir lloc entre els mesos de juny a aquest mateix mes de novembre. La dona comptava amb un ampli historial delictiu: una quarantena d'antecedents, gairebé un centenar de requeriments policials, tres ordres de detenció i una ordre d'ingrés a presó, però res d'això la frenava.


Les víctimes: àvies amb poca mobilitat

Els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació després de rebre l'avís de vuit robatoris a l'interior de cases, un robatori violent, dos robatoris amb força i dos delictes d'estafa a persones grans a Cunit, Segur de Calafell i al Vendrell. La policia catalana va concloure que en tots els casos l'autora era la mateixa persona i actuava amb el mateix 'modus operandi'.

Les víctimes eren persones grans, amb problemes de mobilitat i cognitius, i es guanyava la seva confiança per poder-les acompanyar fins a casa, on recopilava informació sobre elles. Observava els seus noms a les bústies per així poder ampliar aquest lligam amb les víctimes i després, amb l'excusa que estava embarassada, els demanava poder entrar per beure aigua o anar al lavabo.


Un cop era a l'interior de les seves cases i aprofitant-se de les limitacions de les seves víctimes, arrasava amb tot el que trobava; joies, diners en efectiu, targetes de crèdit, etc. En un dels robatoris va arribar a sostreure joies valorades en més de 12.000 euros.


Víctimes sense poder-se moure i suplicant

Un dels casos que gela l'ànima especialment va quedar enregistrat per una càmera que hi havia a l'interior de la víctima. Es veu la dona robant joies i el telèfon mòbil davant de l'àvia a Calafell, la qual no podia fer res per evitar el robatori perquè no es podia aixecar del llit per falta de mobilitat.


En una altra ocasió, a Cunit, la víctima va adonar-se del robatori i li va suplicar que li retornés una cadena d'or amb gran valor sentimental i es quedés la resta d'objectes, una petició que la lladre va respondre a empentes per fugir. També en un altre robatori a Cunit, va aprofitar les targetes de crèdit que havia robat per comprar dècims de la loteria.


Detinguda a Cunit

L'1 de novembre, dia de Tots Sants, va ser quan es va poder enxampar la lladre sense cor. La Policia Local de Cunit va arribar ràpidament a l'avís de dos robatoris en cases del carrer Joaquim Mir i del carrer Pere Romeu. Els agents es van coordinar amb la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra del Vendrell i van iniciar una recerca per atrapar la lladre.


Poc després la van localitzar i van recuperar els objectes que acabava de furtar en els seus últims assalts. Quan els Mossos d'Esquadra van comprovar les dades de la detinguda a les dependències policials, van relacionar-la amb l'onada de robatoris a gent gran, així com altres furts a Vilanova i la Geltrú.

Finalment, la detinguda va passar a disposició judicial del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.
Participació