1 de 10
Conca de Barberà

Augmenten els delictes a Montblanc durant el 2023

Tot i l'augment, els delictes a la capital de la Conca de Barberà es troben un 25% per sota de la mitjana catalana

Diners i objectes en un robatori | ACN
per Albert Oliva, Montblanc | 16 de novembre de 2023 a les 11:12 |
El dimecres dia 15 de novembre s'ha dut a terme la primera Junta Local de Seguretat celebrada a Montblanc, des que es va crear l’any 2008. Hi ha assistit el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que ha presidit la taula i ha afirmat que Montblanc «és un lloc segur».En aquest sentit, segons dades del departament, els delictes a la capital de la Conca de Barberà es troben un 25% per sota de la mitjana catalana.

Tot i això, els delictes a Montblanc han incrementat aquest 2023, passant dels 352 del 2022 als 449 d’enguany. D’aquests, més de la meitat corresponen a furts i estafes.


D'altra banda, segons el conseller Elena, l’increment de 13 nous agents de Mossos d’Esquadra al municipi en els últims tres anys s’ha traduït en un augment del 14% de les detencions.

9 robatoris en 48 hores a la Conca

No obstant això, fa pocs dies la comarca ha patit una onada de robatoris sense precedents. En tan sols 48 hores, una banda organitzada de lladres ha saquejat gairebé una desena d'habitatges.

Els fets han passat entre el dimecres dia 8 de novembre i el divendres dia 10. Els lladres haurien entrat en sis cases de Sarral i en tres més de Vimbodí i Poblet, amb el mateix modus operandi.


En tots els casos, les cases eren adossades, amb jardí, i sense alarma connectada en el moment dels fets. Els lladres haurien forçat les finestres i accedit als immobles, remenat totes les estances de les cases, buscant diners i joies.

Segons els investigadors del cas, arran de la similitud entre tots els robatoris, es tractaria d'una mateixa banda de lladres organitzada. El més sorprenent de la situació és la franja horària: a mitja tarda, i amb una durada del robatori de 45 minuts, just quan els propietaris de les cases havien sortit.
Participació