La factura dels voluminosos abandonats a Tarragona: més de 800.000 euros anuals

L'Ajuntament de Tarragona ofereix diverses opcions gratuïtes per a la recollida d'aquest tipus de residus

La recollida dels voluminosos abandonats a la via pública costa a l'Ajuntament de Tarragona més de 800.000 euros anuals.
La recollida dels voluminosos abandonats a la via pública costa a l'Ajuntament de Tarragona més de 800.000 euros anuals. | TarragonaDigital
28 de novembre del 2023
Actualitzat a les 9:20h
La cura de l'espai públic és una de les grans apostes de l'Ajuntament de Tarragona. En aquest àmbit, el consistori tarragoní busca la col·laboració dels ciutadans i ciutadanes per tal de reduir la quantitat de residus voluminosos que es deixen abandonats al carrer i que cada any costa a les arques municipals més de 830.000 euros.

En aquest sentit, l'Ordenança municipal sobre convivència i ús dels espais públics prohibeix llençar o abandonar qualsevol tipus d'objecte o producte a la via pública. L'incompliment d'aquesta ordenança té tipificada sancions econòmiques.

Segons les dades de l'Ajuntament de Tarragona, cada any es recullen a la capital tarragonina més de 2.400 tones de residus voluminosos fora del servei.
 

Servei gratuït municipal de recollida de voluminosos

Cal recordar que l'Ajuntament de Tarragona ofereix serveis gratuïts a la ciutadania per tal de recollir els residus voluminosos. D'una banda, la deixalleria fixa, ubicada al polígon industrial Riu Clar i que de dilluns a dissabte, de 8 a 20 hores, està oberta a la ciutadania perquè hi portin els seus residus voluminosos.

Però això no és tot, ja que des del Departament de Neteja es recullen gratuïtament els voluminosos a les illes de contenidors més pròximes al domicili. Aquest servei, que només pot ser utilitzat per particulars, es pot concertar a través del Telèfon Verd (977 296 222) o a través de l'aplicació EPP! Tarragona.

Aquest servei de recollida funciona de dimarts a dissabte, no festius, i es poden treure fins a cinc voluminosos per habitatge i dia.