Tarragona engega un programa gratuït per ajudar la conciliació familiar

Es tracta d'un nou servei d'acollida i canguratge més enllà de l'horari lectiu

El nou servei vol ajudar les famílies a tenir espais sense nens per poder conciliar.
El nou servei vol ajudar les famílies a tenir espais sense nens per poder conciliar. | Gala Espín
22 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:20h
La conselleriad'Igualtat de l'Ajuntament de Tarragona impulsa el programa 'Temps x Cures' amb el llançament d'un nou servei anomenat 'Dona't Vida', que ofereix acollida i canguratge més enllà de l'horarilectiu. Aquest servei estarà disponible en quatrecentres educatius i s'iniciarà el dilluns 27 de novembre, abastint tot el cursescolar i estant obert a infants a partir de tresanys, independentment de l'escola on estiguin matriculats. Els horarisd'acollida i canguratge varien segons els centres participants:
  • Escola Saavedra: de 17.30 h a 20 h.
  • Escola Marcel·lí Domingo: de 17 h a 20 h.
  • Escola Sant Salvador: de 8 h a 9 h.
  • Escola Campclar: de 8.30 h a 9.30 h i de 16.30 h a 19 h.

La consellerad'Igualtat de l'Ajuntament de Tarragona, Cecilia Mangini, ha destacat la importància d'aquest nou servei com a iniciativa per facilitar la conciliació de la vida personal i familiar, afirmant que 'Dona't Vida' representa un avenç en la corresponsabilitatpública cap a les cures.

A més, a partir del mateix 27 de novembre, es reactivarà el servei 'EspaisRespir', iniciat a l'estiu passat, oferint espais de joc i canguratge els dissabtes de 9.30 a 13.30 hores durant el períodeescolar i també durant les vacances de Nadal, SetmanaSanta i el mes de juliol. Aquests espais estaran disponibles als centrescívics de Sant Pere i Sant Pau, Torreforta, Bonavista i Sant Salvador.

En paral·lel, es mantindran operatius els serveis de canguratge destinats a facilitar la participació en les activitats organitzades per l'Ajuntament de Tarragona. Aquests serveis es realitzaran a instal·lacions com TarragonaEsports, centrescívics, serveis d'ocupació, el PalauFiral i de Congressos, així com a altres espaismunicipals. Des del seu llançament al setembre de l'any passat, més de 280infants han utilitzat aquests serveis de canguratge.

Les inscripcions per a aquests serveis, que són gratuïtes, estaran disponibles a partir del dijous 23 de novembre a través del lloc web de l'Ajuntament de Tarragona, el correu electrònic [email protected], i trucant o enviant un WhatsApp al telèfon 677 678 548.