1 de 10
Política

Terratrèmol polític al grup municipal de Vox a Reus: plega un dels regidors

El regidor José Ruiz ha decidit abandonar el partit, però continuarà al consistori com a regidor no adscrit

Ruiz passarà a ser regidor no adscrit a l'Ajuntament de Reus. | L.S.
per Laia Solanellas, Reus | 24 de novembre de 2023 a les 12:04 |
No fa ni mig any que es va constituir el nou plenari de l'Ajuntament de Reus, amb la irrupció del partit d'extrema dreta Vox amb tres representants, que un dels seus regidors ja ha anunciat que abandona les files del partit, perdent múscul al saló de plens.

Es tracta de José Ruiz, el tercer dels regidors que va obtenir el partit d'ultradreta després dels resultats de les eleccions municipals del passat 28 de maig. Ruiz ha explicat els motius de la seva dimissió a les files de Vox tot just després d'haver signat els papers que el convertien oficialment en regidor no adscrit al ple del consistori reusenc.
"Voldria agrair públicament els 3.790 ciutadans que amb el seu vot van permetre que jo entrés a l'ajuntament amb el tercer regidor, així com Julio Pardo i Javier Vaquero per haver confiat en mi". Ruiz ha explicat que "després d'un temps prudent i analitzant més profundament la meva relació amb el partit", aquest mateix divendres, 24 de novembre, ha demanat la seva inscripció com a regidor no adscrit, a la vegada que ha presentat la seva baixa com a afiliat al partit d'ultradreta.

Els motius de la seva baixa a Vox


José Ruiz no arriba ni dos anys que militava a Vox, aquesta havia estat la seva primera experiència política que ha acabat sobtadament amb la seva decisió. Els motius que Ruiz ha explicat que l'han portat a prendre aquesta decisió han estat clar: "tot i que no estic d'acord en tota la manera de governar d'aquest consistori, no podem fer un atac constant a les persones si no oferim una alternativa".

Així doncs, Ruiz que es defineix com una persona que creu en "el respecte a les persones, a totes, i escoltar-les", ha vist que els seus valors no seguien el mateix camí que el seu partit, Vox, i per això ha decidit passar a ser regidor no adscrit.


"La meva relació amb Vox des dels seus inicis ha estat poc freqüent, no sóc ningú per canviar la posició d'un partit, però sí que puc canviar la meva posició dins del partit", ha afegit. També ha volgut deixar clar que la seva baixa no ha estat causada pel "context polític actual", tot i que creu que "estic convençut que Catalunya dins d'una Espanya on es respectin els valors de la cultura catalana, serà més plena que una Catalunya independent".

A partir d'ara, doncs, passarà a ser un 'llop solitari', tal com ja va succeir en l'anterior legislatura amb el partit de Ciutadans, en què Raúl Meléndez també va abandonar les sigles del partit per ser un regidor no adscrit. "Ofereixo als ciutadans de Reus la porta oberta i la mà estesa, tinc la sort de no deurem a cap partit ni ideologia".


Sobre la reacció dels seus, fins ara, companys de partit, ha explicat que es van mostrar "sorpresos" i "disgustats" quan van rebre la notícia, però que la van respectar: "per la meva part, no han de ser enemics".
Participació