El Vendrell rep 2 MEUR dels Next Generation per invertir en sostenibilitat turística

Els projectes que s'executaran es divideixen en quatre eixos d'actuació

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, al Riuet de Coma-ruga, una de les zones en què s'actuarà.
L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, al Riuet de Coma-ruga, una de les zones en què s'actuarà. | Cedida
24 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:11h
L'Ajuntament del Vendrell ha rebut els dos milions d'euros dels fons europeus Next Generation per a entitats locals dels Plans de Sostenibilitat Turística. En aquest sentit, el consistori vendrellenc invertirà aquests diners en quatre eixos d'actuació: transició verda i sostenible, millora de l'eficiència energètica, transició digital i competitivitat.

El finançament dels projectes és del 100% de la subvenció europea rebuda i la data de finalització prevista és el segon trimestre del 2026.
 

Els projectes que s'executaran

En el primer eix, el de transició verda i sostenible, es posarà en valor el Riuet de Coma-ruga com a espai litoral únic. El segon eix, el de millora de l'eficiència energètica, està previst adequar i senyalitzar l'anella verda del Vendrell amb itineraris pedalables, donant continuïtat pel torrent dels Aragalls a la via verda fins al mar.

Pel que fa al tercer eix, la transició digital, en ell s'inclou el disseny de l'Oficina de Turisme i l'estratègia turística. Finalment, el quart eix, el de la competitivitat, preveu la creació del Parc Ciutat de la Música a l'entorn del Tabaris i un sender experiencial de música i cultura.

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha destacat que "obrir el Vendrell al mar vol dir millorar i posar en valor els nostres atractius turístics, d'una manera sostenible, respectuosa amb el medi ambient i per al gaudi també dels veïns i veïnes".