L'Espluga de Francolí augmenta els talls d'aigua potable per la «situació extrema» de sequera

L'Ajuntament adverteix que si se supera el màxim de consum d'aigua, no es podrà garantir el subministrament continuat

Imatge d'una aixeta
Imatge d'una aixeta | Nia Escolà
27 de novembre del 2023
Actualitzat a les 18:39h
L'Espluga de Francolí patirà un augment dels talls en el subministrament d'aigua potable a partir d'aquest dimarts dia 28 de novembre. Ho farà diàriament entre les vuit del vespre i les deu del matí. La decisió s'ha pres donada la situació extrema i de mínims que pateix el municipi.

A més, l'Ajuntament adverteix que si se supera el màxim de consum d'aigua, no es podrà garantir el subministrament continuat i caldrà augmentar les hores sense servei. Paral·lelament, el consistori ha afirmat que informaran setmanalment a la ciutadania de les actualitzacions sobre la gestió de l'aigua per tal d'oferir una visió clara i transparent de les accions que es porten a terme, així com conscienciar del sobrecost que tot això està generant.

El consistori ha explicat que la informació setmanal inclourà detalls sobre l'aportació d'aigua mitjançant camions cisterna, la quantitat de camions que s'han hagut de contractar, el preu que d'aquests i també els nivells dels dipòsits municipals. L'Ajuntament també informarà sobre l'evolució de les obres relacionades amb infraestructures d'aigua, com són les obres de millora de la xarxa de distribució d'aigua potable a la Urbanització Carreras, així com l'obra del ramal del CAT.