Reus apuja el preu dels aparcaments municipals

La tarifa màxima diària estava congelada des de fa una dècada

Imatge del pàrquing municipal Baluard de Reus.
Imatge del pàrquing municipal Baluard de Reus. | Reus Mobilitat
28 de novembre del 2023
Actualitzat a les 17:50h
El preu dels pàrquings municipals de Reus s'incrementarà l'any 2024 després d'una dècada amb la tarifa diària congelada. Així ho ha avançat Canal Reus, que ha detallat que a partir del pròxim 1 de gener el preu màxim diari passarà dels 4 euros actuals als 4,5 euros. És a dir, una pujada del 12,5%.

Cal recordar que ara fa una dècada, el preu diari dels aparcaments municipals de Reus va passar de 8 a 4 euros. En aquest sentit, la nova tarifa s'aplicarà als pàrquings de les Oques, Llibertat, Baluard, Pastoreta, La Fira, Sant Ferran, Passeig Prim, Hospital i Carrilet. L'aparcament del Tecnoparc queda fora de l'increment, mantenint-se el preu de 3 euros.
 

Un increment que se suma a la pujada d'impostos

L'encariment del preu dels aparcaments municipals arriba després que l'Ajuntament de Reus incrementés diversos impostos i taxes per tal de cobrir l'increment de gairebé 10 milions d'euros de la despesa corrent. En aquest sentit, de cara a 2024 l'IBI augmentarà un 12,5%, mentre que s'encarà la taxa de residus (14%), l'ICIO (4%), la de les terrasses i guals (40%) i la del servei de la grua i del dipòsit municipal (64%).

El consistori argumenta aquest increment assenyalant que les ordenances fiscals s'han adaptat a la realitat socioeconòmica actual, alhora que es vol donar sortida als compromisos ja adquirits i a la creació de nous serveis.