1 de 10
MOBILITAT

Reus apuja el preu dels aparcaments municipals

La tarifa màxima diària estava congelada des de fa una dècada

Imatge del pàrquing municipal Baluard de Reus. | Reus Mobilitat
per TarragonaDigital, Reus | 28 de novembre de 2023 a les 17:50 |
El preu dels pàrquings municipals de Reus s'incrementarà l'any 2024 després d'una dècada amb la tarifa diària congelada. Així ho ha avançat Canal Reus, que ha detallat que a partir del pròxim 1 de gener el preu màxim diari passarà dels 4 euros actuals als 4,5 euros. És a dir, una pujada del 12,5%.

Cal recordar que ara fa una dècada, el preu diari dels aparcaments municipals de Reus va passar de 8 a 4 euros. En aquest sentit, la nova tarifa s'aplicarà als pàrquings de les Oques, Llibertat, Baluard, Pastoreta, La Fira, Sant Ferran, Passeig Prim, Hospital i Carrilet. L'aparcament del Tecnoparc queda fora de l'increment, mantenint-se el preu de 3 euros.

 

Un increment que se suma a la pujada d'impostos

L'encariment del preu dels aparcaments municipals arriba després que l'Ajuntament de Reus incrementés diversos impostos i taxes per tal de cobrir l'increment de gairebé 10 milions d'euros de la despesa corrent. En aquest sentit, de cara a 2024 l'IBI augmentarà un 12,5%, mentre que s'encarà la taxa de residus (14%), l'ICIO (4%), la de les terrasses i guals (40%) i la del servei de la grua i del dipòsit municipal (64%).

El consistori argumenta aquest increment assenyalant que les ordenances fiscals s'han adaptat a la realitat socioeconòmica actual, alhora que es vol donar sortida als compromisos ja adquirits i a la creació de nous serveis.

 
Participació