'Uncharted', reconeguda com una de les millors atraccions del món

La muntanya russa de PortAventura World ha aconseguit la segona posició dels premis Brass Ring en la categoria 'Major Ride/Attraction'

És habitual que es formin llargues cues per pujar a 'Uncharted'.
És habitual que es formin llargues cues per pujar a 'Uncharted'. | Twitter @deparqueaparque
30 de novembre del 2023
Actualitzat a les 14:23h
'Uncharted: L'enigma de Penitence', la dark ride estrenada per PortAventura World el juny de 2023, ha estat reconeguda com una de les millors noves atraccions d'àmbit mundial. Segons ha informat el parc temàtic en un comunicat, el reconeixement s'ha fet en el marc de l'Expo IAAPA d'Orlando, un dels esdeveniments més rellevants del sector dels parcs temàtics.

En aquest sentit, l'Associació Internacional de Parcs d'Atraccions i Atraccions (IAAPA), ha atorgat a 'Uncharted' la segona posició del premi Brass Ring a la categoria 'Major Ride/Attraction'.

Els premis IAAPA Brass Ring són els guardons més prestigiosos de la indústria de les atraccions a nivell internacional, que reconeixen anualment els parcs d'atraccions, parcs aquàtics, zoològics, aquaris, museus, centres d'entreteniment familiar i proveïdors de tot el món.
 

Més premis per 'Uncharted'

Des del passat mes de juny, la nova atracció de PortAventura ha rebut importants reconeixements, incloent el de 'Millor nova muntanya russa d'Europa' en els European Stars Awards, organitzats per la publicació alemanya Kirmes & Parks; el bronze a la categoria 'Millor Novetat en un Parc Europeu 2023', en els Worldofparks Awards; i el reconeixement 'European Top New Attraction' en els Parksmania Awards 2023.

A més, l'atracció és finalista als Brass Ring Awards a la categoria 'Best Integrated Marketing Campaign' per la campanya de llançament de l'atracció, un guardó que es lliurarà al març de 2024 en el proper esdeveniment de la IAAPA.

'Uncharted' és una muntanya russa d'interior inspirada en la pel·lícula del mateix nom de Sony Pictures Entertainment. Compta amb cinc llançaments, un d'ells lateral, i és la primera dark ride a Europa amb una caiguda lateral.
 

Polèmica per les llargues cues

Tot i aquests reconeixements, la posada en marxa de la nova muntanya russa de PortAventura World no ha estat exenta de polèmica, ja que les queixes dels usuaris han estat constants. En aquest sentit, les llargues cues ha estat un tema recurrent, arribant-se a les sis hores en els primers dies de funcionament.

Així mateix, alguns usuaris han destacat que l'atracció és poc espectacular, ja que alguns dels efectes especials no funcionaven. Alhora, diversos usuaris també van criticar la falta de manteniment de l'atracció.