La Generalitat ampliarà el descompte de la C-32 entre Sitges i el Vendrell

La Taula del Penedès també ha anunciat que es mantindrà la gratuïtat en el tram entre la capital del Baix Penedès i Cubelles

La gratuïtat de la C-32 entre el Vendrell i Cubelles es mantindrà.
La gratuïtat de la C-32 entre el Vendrell i Cubelles es mantindrà. | TarragonaDigital
05 de desembre del 2023
Actualitzat a les 16:15h
La Generalitat preveu apujar el preu dels peatges un 3,3% a partir de l'1 de gener del 2024, data en què també entrarà en vigor l'ampliació del descompte de la C-32 a Cubelles (Garraf), que afecta al tram entre Sitges i el Vendrell. Ho ha anunciat aquest dimarts 5 de novembre el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, després de la reunió de la Taula del Penedès celebrada a Vilafranca.

Sanglas ha dit que els viatges d'anada i tornada als accessos i la barrera troncal de Cubelles passaran d'una bonificació del 70 al 75%. Pel que fa a Vallcarca, on el descompte per recurrència és del 50%, no s'hi preveuen canvis. "Segur que els alcaldes ho consideren insuficient, però creiem que són propostes equilibrades i justes pel conjunt del territori", ha defensat.

"Creiem que aquesta proposta de tarifes dels peatges equilibra el Penedès com a territori", ha afegit Sanglas, que ha recordat que les bonificacions s'apliquen de dilluns a divendres en dies feiners. En paral·lel, continuarà vigent la gratuïtat del tram Cubelles-Vendrell per als desplaçaments interns tots els dies de la setmana.
 

El corredor de bus Vilafranca-Barcelona

D'altra banda, pel que fa al transport públic, a la Taula de Mobilitat del Penedès d'aquest dimarts 5 de novembre s'ha exposat l'inici d'una auditoria que analitza el corredor de bus Vilafranca-Barcelona, on s'ha incrementat la demanda arran de les obres a la línia R4 de Rodalies.

Territori va reforçar el servei, però vol analitzar ara com l'estan prestant les operadores, ja que s'han rebut reiterades queixes per part dels usuaris. El Departament ha començat a fer inspeccions tres cops per setmana. La previsió és presentar els resultats de l'auditoria a finals del primer trimestre de l'any que ve.

També en transport públic, el Departament ha obert la porta a renegociar amb les operadores les actuals rutes que uneixen els diferents municipis de l'Alt Penedès amb la capital.