1 de 10
Turisme

Les propostes de «Reus és Nadal» atrauen nombrosos visitants pel pont de desembre

La campanya de Nadal ha dut a la ciutat llums i activitats per a tots els públics als carrers i espais patrimonials de Reus

L'oferta cultural i lúdica per a tots els públics va atraure nombrosos visitants a Reus durant el Pont de la Puríssima | Laia Solanellas
per TarragonaDigital, Reus | 11 de desembre de 2023 a les 16:31 |
L'Agència Reus Promoció valora positivament l'afluència de visitants a la ciutat durant el Pont de desembre. Aquests dies, es va ampliar l’obertura de tots els equipaments, i s'han organitzat diferents activitats de tallers i visites dinamitzades per a diferents tipus de públic.

D'aquesta manera, "les bones dades de visitants confirmen que Reus es consolida com a destinació d'escapades per al visitant català i estatal", assenyala Noemí Llauradó, regidora de Projecció de Ciutat. Es tracta de gent que busca una destinació per passar uns dies de vacances amb una oferta cultural i lúdica amb activitats per a diferents públics.
"L'ambient i la decoració nadalenca fan que la ciutat sigui una bona opció per gaudir d’aquestes dates", valora Llauradó. A més, els diferents espais patrimonials de Reus van ampliar els seus horaris amb motiu del Pont de la Puríssima.

Increment respecte del 2022

El Gaudí Centre durant aquests dies ha rebut 706 visitants, que suposa un increment d'un 19% respecte de l’any passat. Quant a les seves procedències, el 46% ha estat públic català, 44% espanyol i un 10% internacional.


Del públic català, destaca el de demarcació de Barcelona (65%), Tarragona (13%), seguit de Girona (7%). De la resta de l’Estat espanyol, un 53% han estat valencians, seguits de Madrid (23%), i Aragó (8%). Finalment, pel que fa als visitants internacionals, destaquen els francesos.

Per la seva banda, l’Institut Pere Mata, ha rebut 630 visitants, que suposa un increment d’un 35% respecte dels visitants de l’any passat. Per procedències: 74% catalans, 23% espanyols, i 3% internacionals. Del públic català, en destaca el de província de Barcelona (61%) i Tarragona (20%). I, del visitant de la resta de l’Estat espanyol, València (27%) i Madrid (17%).
El Campanar ha rebut 198 visitants, que suposa també un increment d’un 32% de visitants respecte de l’any passat. Per procedències: 68% català, 27% espanyol, 5% internacional. Del públic català, el més destacat amb diferència és el de la província de Barcelona, 61%. I, de la resta de l’Estat, Madrid, Navarra i País Basc.

L'oferta cultural i lúdica per a tots els públics va atraure nombrosos visitants a Reus durant el Pont de la Puríssima Foto: L.S

Afluència considerable

Finalment, a l’Estació Enològica i la ruta del Modernisme, han tingut 206 visitants i 74 visitants respectivament, mantenint les xifres de visitants respecte de l’any passat.


En resum, els principals visitants han estat de la província de Barcelona i Tarragona, tot i que s’observa un lleuger increment de visitants de la zona de Lleida pel que respecta als visitants d’àmbit català. De la resta de l’Estat, destaquen els visitants de la zona del País Valencià i Madrid, Aragó, seguits amb més distància de la zona del País Basc i Castella la Manxa.

En general ha estat un Pont amb força afluència de visitants durant tots els dies, tot i que, els dies de més afluència de turistes van ser des del dia 6 fins al dissabte 9 de desembre. El perfil de visitants, durant la primera meitat del pont van ser famílies principalment i parelles, i a partir de divendres, també els que venien amb grups d’amics o sols.

L'oferta cultural i lúdica per a tots els públics va atraure nombrosos visitants a Reus durant el Pont de la Puríssima Foto: L.S

Participació