1 de 10
Ensenyament

El Departament d'Educació prohibeix els mòbils a les aules

El Departament d'Educació prohibirà a partir del curs vinent l'ús del telèfon mòbil als centres educatius amb normatives específiques per a cada etapa escolar

Els mòbils estaran totalment prohibits a Infantil i Primària. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 30 de gener de 2024 a les 12:58 |
El Departament d'Educació de Catalunya ha anunciat aquest dimarts, 31 de gener, la prohibició de l'ús del telèfon mòbil als centres educatius de les etapes d'Infantil i Primària a partir del curs vinent. Només es permetrà l'ús del mòbil a Secundària per a "usos educatius específics autoritzats", segons les instruccions oficials del Govern.

El document aprovat destaca que "no està permès" l'ús del mòbil a les etapes d'Infantil i Primària. Pel que fa a Secundària, se subratlla que l'ús del mòbil no està permès de manera general, però s'autoritza per a "usos educatius específics" si el centre educatiu ho decideix. Aquesta decisió recaurà en els mateixos centres, que tindran la potestat de determinar si l'ús del mòbil queda totalment prohibit durant aquesta etapa educativa.


El document també especifica que els estudiants de l'ESO hauran d'apagar els seus dispositius en entrar al centre i, en cas de fer-ne un ús "indegut", els mòbils seran retirats. Aquesta mesura busca fomentar un ambient d'aprenentatge concentrat i sense distraccions, prioritzant la seva utilització amb finalitats pedagògiques específiques.
Participació