1 de 10

Transports adjudica l'ampliació de l'estació de tren de Flix per 10 milions

Les obres formen part de l'autopista ferroviària entre Tarragona i Saragossa

Imatge d'arxiu d'un tram de via. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 31 de gener de 2024 a les 18:09 |
El ministeri de Transports ha adjudicat el contracte de les obres per l'ampliació de tres estacions l'autopista ferroviària entre Tarragona i Saragossa. L'import del projecte és de 10 MEUR i inclou les estacions de Flix i les aragoneses de Chiprana i Nonaspe.

La intervenció preveu l'ampliació dels aparadors fins als 750 metres que permetrà l'estacionament i apartat de trens de longitud estàndard i reforçar així la interoperabilitat de la xarxa ferroviària. A Flix, que disposa de cinc vies, els treballs es concentraran en la superestructura, l'electrificació i les instal·lacions.


L'actuació s'inscriu en el conveni entre Adif, Ports de l'Estat i l'Autoritat Portuària de Barcelona per tal de contribuir a l'impuls dels tràfics ferroviaris de mercaderies del port de Barcelona.

Així, Adif té prevista l'ampliació de vies d'apartat en set estacions més d'aquesta línia ferroviària, entre les quals hi ha les de Juneda (Les Garrigues) i Raimat (Segrià); a més de la de Vilaverd (Conca de Barberà) on ja s'han acabat les obres.
Participació