1 de 10
Protesta

Un centenar de tractors de Tarragona s'uneixen a la marxa lenta cap a Barcelona

Des de primera hora del matí, els pagesos s'han unit en una columna de tractors per l'AP-2 cap a Barcelona

Finalment els pagesos que han passat la nit a la carretera han estat menys dels que s'esperava. | ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 7 de febrer de 2024 a les 09:15 |
Prop d'una trentena de tractors han sortit des de Montblanc cap a Barcelona amb una marxa lenta per l'autopista AP-2. Cap a dos quarts de vuit del matí, els Mossos han tallat l'accés a la via ràpida perquè s'hi incorpori la comitiva de tractors.En arribar a Vila-rodona, se'ls han unit els pagesos del municipi que ahir es van mobilitzar en aquest punt de l'AP-2 i en total han format una columna d'un centenar de tractors.

Finalment, el tall nocturn ha acabat sent menys nombrós del previst i tan sols una desena d'agricultors han passat la nit a Montblanc. Finalment s'han reunit en una rotonda de dins la localitat i han deixat lliures les principals carreteres per evitar que els camions circulessin per dins el municipi.

La FEAT demana "seny" als pagesos

La Federació Empresarial d'Autotransport de Tarragona (FEAT) ha expressat comprensió i respecte pels talls de carreteres que han fet els pagesos aquest dimarts i que han provocat retencions importants en diferents punts de les principals vies de la xarxa viària.


El director de la FEAT, Josep Lluís Aymat, ha reconegut que hi ha hagut "afectació" al sector però que el fet que els bloquejos estiguessin anunciats els ha permès buscar vies alternatives. Amb tot, ha demanat "seny" als manifestants "perquè no afectin greument altres activitats que necessiten les carreteres per treballar" i que no es repeteixin escenes com les de França, on es van destrossar camions. L'entitat farà aquest dimecres un balanç més precís de l'afectació que han patit.
Participació