1 de 10
ESPORTS

Acaben les obres d'adequació del camp de rugbi de l'Anella Mediterrània de Tarragona

La inversió per instal·lar la nova gespa artificial ha estat de gairebé mig milió d'euros

El renovat camp de rugbi de l'Anella Mediterrània de Campclar es comença a utilitzar aquest dilluns. | Alejandro Navarro
per TarragonaDigital, Tarragona | 12 de febrer de 2024 a les 15:20 |
Les obres d'adequació del camp de rugbi de l'Anella Mediterrània de Campclar ja han finalitzat i aquest dilluns 12 de febrer els equips del Club Rugby Tarragona estrenen la instal·lació. La principal actuació dels treballs duts a terme en els darrers tres mesos ha estat la substitució de la gespa natural per gespa artificial i també s'han fet diverses accions de millora encaminades, sobretot, a incrementar la seguretat dels esportistes.

Els treballs, que van començar el passat 6 de novembre, han suposat una inversió de 498.000 euros i han anat a càrrec de l'empresa Fieldturf Poligras SA. Aquesta actuació es completarà amb la creació d'un espai adjacent amb graderies i vestidors, amb un pressupost global de 880.000 euros.


En aquest sentit, l'Ajuntament de Tarragona va incloure una partida de 250.000 euros per a aquest projecte el pressupost de 2024. Així mateix, s'ha demanat una subvenció als fons europeus Next Generation, la resolució dels quals arribarà en els pròxims mesos.
 

Un camp de rugbi per acollir competicions nacionals i internacionals

El conseller d'Esports, Berni Álvarez, ha assenyalat que "es tracta d'una demanda molt esperada que per fi s'ha fet realitat: Tarragona disposa d'un camp de rugbi amb les dimensions i les característiques requerides per rebre l'homologació per part de la Federació Espanyola de Rugbi i acollir competicions professionals de primer nivell, d'àmbit nacional i internacional.


Álvarez ha apuntat que ara, un cop acabats els treballs, s'espera que la certificació World Rugby arribi en les pròximes setmanes. "Aquesta tarda aquest camp es tornarà a omplir de joves practicant el seu esport preferit", ha manifestat el conseller d'Esports, que ha agraït "la complicitat i el suport" del Club Rugby Tarragona.

Per la seva banda, el president del Club de Rugby Tarragona, Matías Segura, ha mostrat la satisfacció del club per disposar d'un camp de rugbi renovat, "una reivindicació històrica que s'ha fet realitat". "La finalització d'aquestes obres suposa un punt d'inflexió molt important pel club i situa a Tarragona en l'elit dels camps de rugbi que hi ha a Catalunya", ha conclòs.
Participació