Òmnium Cultural de la Conca de Barberà impulsa un cicle formatiu per fer front a l'extrema dreta

Les sessions que el conformen són itinerants i es desplegaran Santa Coloma de Queralt i Montblanc

La sala de les Corts Catalanes acollirà una xerrada
La sala de les Corts Catalanes acollirà una xerrada | Albert Oliva
13 de febrer del 2024
Actualitzat a les 9:58h
Òmnium Cultural Conca de Barberà i la Baixa Segarra acull un cicle formatiu per fer front a l'extrema dreta, impulsat per l'Escola de formació Guillem Agulló. Les sessions que el conformen són itinerants i es desplegaran Santa Coloma de Queralt i Montblanc durant la segona quinzena de febrer. Els tallers pretenen ser un espai per a la reflexió i el debat tot aprenent a detectar els discursos d'odi de l'extrema dreta per combatre'ls.

La primera sessió, Tothom hauria de ser antifeixista, tindrà lloc el dissabte 17 de febrer, a les 11 del matí, a la sala Merlets del castell dels Comtes de Santa Coloma de Queralt. A càrrec de Marina Garcia Morante, s'analitzarà i es desenvoluparan eines d'acció antifeixista per combatre l'extrema dreta i fer front als discursos d'odi.

El segon taller, Odiar la diferència, serà dissabte 24 de febrer, a la mateixa hora, a la sala de les Corts Catalanes de Montblanc, on s'analitzarà l'estratègia discursiva de l'extrema dreta i els seus posicionaments, racistes, homòfobs i nacional-populistes i es desenvoluparan estratègies comunitàries per fer front a aquests discursos amb el formador Andu Mendia.  

Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a través de la web de l'Escola, on també hi ha tota la informació ampliada.