1 de 10
Costa Daurada

La Diputació de Tarragona ajudarà una trentena d'entitats a atreure turisme estatal i internacional

Ens locals i associacions empresarials de la Costa Daurada es promocionaran conjuntament en fires turístiques

La Diputació de Tarragona es convertirà en un paraigua de promoció turística i econòmica | Cedida
per TarragonaDigital, Tarragona | 13 de febrer de 2024 a les 17:59 |
La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el president del Patronat de Turisme de la institució, Carlos Brull, encapçalen la presentació del Conveni Córner 2024, que enguany compta amb 3 signants més que l’any anterior.

Sumar esforços i estratègies per traslladar al possible turista la diversitat i riquesa de la Costa Daurada i propiciar que la visiti. Aquest és l’objectiu essencial del Conveni Córner per a la participació conjunta i coordinada al programa de fires i a les campanyes de publicitat del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona
Enguany, l’han signat 32 ens públics locals i associacions empresarials i ens privats. S’hi ha incorporat novament l’Ajuntament de Salou i s’hi han afegit l’Ajuntament de Valls i la Mancomunitat pel Desenvolupament Integral del Territori (MIDIT Terres de Mestral).

Presència en fires nacionals, estatals i internacionals

El conveni, que enguany arriba a la 19a edició, permetrà que tots els participants tinguin presència en 5 fires nacionals, estatals i internacionals: ITB (Berlin-Alemanya), WTM (Londres-Regne Unit), FITUR (Madrid), B-Travel (Barcelona) i Navartur (Pamplona), i en una campanya de comunicació conjunta, sota el paraigua de la Diputació de Tarragona. D’aquesta manera, es facilita que diferents entitats turístiques públiques i privades puguin participar en aquestes accions independentment de la seva dimensió i a preus competitius.
En aquest sentit, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha assenyalat que el conveni Córner “exemplifica molt bé tot allò que perseguim com a ens supramunicipal: la cooperació i el foment del desenvolupament econòmic i social”. 


Llauradó ha assegurat que la promoció de la rica oferta turística de casa nostra, tant a la Costa Daurada com a les Terres de l’Ebre, forma part dels reptes de la Diputació, “reptes que plantegem des de la perspectiva de la sostenibilitat i que hem d’abordar des de les aliances i la suma d’esforços”. 

Finalment, la presidenta de la Diputació s’ha referit a la llarga trajectòria del Córner: “dues dècades que posen de manifest la sintonia entre el teixit socioeconòmic del territori i les institucions locals”.

Estratègia de promoció i difusió turística

De la seva part, el president del Patronat de Turisme, Carlos Brull, ha destacat que l’acord “permet sumar actius i proporcionar a tots els participants una estratègia potent de promoció i de difusió dels atractius turístics de la destinació”.

Així mateix, Brull s’ha referit a l’evolució dels mecanismes de promoció emmarcats en el Córner al llarg d’aquests anys, com la creixent aposta per les campanyes de màrqueting online, per les campanyes singularitzades o per la participació en fires a través d’una nova modalitat de presència adaptada a les necessitats de cada signant.

La inversió global i conjunta que recollirà el conveni Córner 2024 en fires, promocions, comunicació i màrqueting serà de més de 400.000 €. El Patronat de Turisme de la Diputació assumeix gairebé el 70% de la inversió i destinarà 142.000 euros a les fires i promocions i 140.000 euros a comunicació i màrqueting. La resta de signants aporten globalment el 30% restant: 124.700 euros.

Participants del Conveni Córner 2024

La presentació del conveni ha aplegat els signants en un acte al Palau de la Diputació de Tarragona, aquest dimarts dia 13 de febrer al migdia, amb la participació de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; el president del Patronat de Turisme, Carlos Brull i l’assistència del vicepresident  primer per la marca Costa Daurada del Patronat de Turisme, Eduard Rovira; la vicepresidenta segona per la marca Terres de l'Ebre, Iris Castell, i el vicepresident segon de la Diputació, Enric Adell, a més de la diputada Sílvia Puerto. El pròxim dijous 15 de febrer, tindrà lloc la signatura del conveni Córner de les Terres de l’Ebre.

Hi participen els següents ens locals: Ajuntament d’Altafulla, Ajuntament de Calafell, Patronat Municipal de Turisme de Cambrils, Ajuntament de Creixell, Ajuntament de Cunit, Ajuntament de Mont-roig del Camp, Agència de Promoció de ciutat de Reus, Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Ajuntament de Torredembarra, Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Ajuntament de Valls, Ajuntament del Vendrell, Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, Ajuntament de la Selva del Camp, Ajuntament de Roda de Berà, Patronat Municipal de Turisme de Salou, Consell Comarcal del Baix Camp, Consell Comarcal de l’Alt Camp, Consell Comarcal de la Conca de Barbera i Consell Comarcal del Priorat.

També, en formen part nombroses associacions empresarials del territori: Mancomunitat pel Desenvolupament Integral de Territori (MIDIT Terres de Mestral), Associació Hotelera de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona (AEHT), Associació Hotelera de la Província de Tarragona, Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Associació Priorat Enoturisme, Nàutic Parc, Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Reus, Port Aventura Entertainment SAU, Aquopolis Costa Daurada Leisure Parks S.A.
Participació