1 de 10

La tarragonina Lorena Roldán serà la nova portaveu del PP a Catalunya

Alejandro Fernández ha proposat la seva número 2 al Parlament, en una decisió que haurà d'avalar el comitè de direcció del PPC

per Antonio Ramos Llauradó, 7 d'abril de 2022 a les 08:12 |

Lorena Roldán serà la nova portaveu del Partit Popular a Catalunya. El líder dels populars catalans, Alejandro Fernández, va proposar el nom de la diputada tarragonina per al càrrec, ara vacant, en el marc del comitè de direcció que es va celebrar aquest passat dilluns. Aquest mateix òrgan haurà d'aprovar el nomenament en la seva pròxima reunió, que es podria celebrar aquest pròxim dilluns.

 

Amb aquest moviment, Roldán, que va ser una de les peces clau de Ciutadans fins a finals de l'any 2020, incrementarà el seu pes a la formació conservadora. Aquesta és la primera decisió rellevant al PPC després que el gallec Alberto Núñez Feijóo fos aclamat com a president del nacional del Partit Popular el passat cap de setmana.

 

Fins ara, i de manera interina, el secretari general del PPC, Santi Rodríguez, realitzava les funcions de portaveu del partit.

 

Una carrera meteòrica a Ciutadans: de regidora a candidata a la presidència de la Generalitat

Lorena Roldán, nascuda a Tarragona l'any 1981, va iniciar la seva carrera política com a regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona l'any 2015. Aquell mateix any va ser escollida diputada del Parlament, deixant la seva acta de consellera del consistori tarragoní. En la seva trajectòria, Roldán també va ser senadora per designació autonòmica entre 2018 i 2020.

 

Cal recordar que l'estiu del 2019 va ser elegida candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat en les eleccions primàries. Un any després, però, va ser substituïda d'aquesta posició per la nova executiva nacional del partit taronja, liderada per Inés Arrimadas, que va decidir apostar per Carlos Carrizosa, obviant la decisió dels militants.

 

El 30 de desembre del 2020 va anunciar la seva dimissió de tots els seus càrrecs vinculats a Ciutadans, passant a ser la número 2 de la llista per Barcelona del Partit Popular en les eleccions al Parlament del 14 de febrer del 2021.

Participació