1 de 10

La nova Biblioteca de Torreforta torna a sortir a licitació i incorpora novetats

Les empreses interessades poden presentar ofertes a l’Ajuntament de Tarragona fins al 4 de juny

per Albert Fuertes, 20 de maig de 2022 a les 16:25 |

La nova Biblioteca Pública de Torreforta ja ha sortit, de nou, a licitació. L'Ajuntament de Tarragona ha fet pública la redacció del projecte d'execució, després que s'obrís una primera licitació que quedés deserta al març de l'any passat.

Aquesta nova proposta ha vist com s'ha augmentat l'import de licitació. En concret, ha passat dels 53.361 euros inicials fins als 63.041 euros actuals. El termini d’execució és de 4 mesos i les propostes d’ofertes es podran presentar durant els propers 15 dies naturals. El cost estimat és d’1,8 milions d’euros. 

La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha explicat el motiu d'aquest augment del preu de licitació: «Es pretén donar cabuda a totes les necessitats detectades i, en tractar-se d'un projecte de ciutat, prioritari pel municipi i pel barri i sent una línia estratègica d'aquest govern mirar de projectar a la ciutat un nou mapa d’equipaments culturals i anar reduint el dèficit de biblioteques a la ciutat».

L'empresa que resulti adjudicatària de la licitació haurà de redactar els projectes bàsic i executiu, l'estudi de seguretat i salut, la certificació d'eficiència energètica del projecte, la documentació tècnica en matèria d'incendis, el projecte de condicionament acústic, les visualitzacions de l'actuació i l'estudi del mobiliari. 

Una de les novetats que hi ha a la proposta és que s'haurà de resoldre l'accés a la nova biblioteca en la zona més propera al centre cívic. Un aspecte que es fa tenint en compte la nova visió d'obertura a la ciutat que es vol donar. 

En aquest sentit, s'hi haurà d'ubicar un accés-vestíbul que permeti la fluida comunicació amb el Centre Cívic de Torreforta, així com un accés independent directament des del carrer. 

La nova biblioteca pública, que durà el nom de Pepita Ferré i que es traslladarà al Mercat del barri, comptarà amb cinc espais diferents ocupant un total de 1.300 metres quadrats.

 

Participació