1 de 10

Denuncien un vessament d'oli de la central nuclear d'Ascó al riu Ebre

ERC ha portat l'incident a la Comissió de Transició Ecològica i el CSN desconeix l'incident

per Albert Fuertes, 26 de maig de 2022 a les 07:44 |

La central nuclear d'Ascó torna a estar en el punt de mira després de protagonitzar, presumptament, un nou incident. Uns fets que s'han explicat durant la compareixença del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) a la Comissió de Transició Ecològica.

La incidència es tractaria d'un presumpte vessament d'oli al riu Ebre i afectaria diversos municipis de la Ribera d'Ebre.

ERC porta a la Comissió de Transició Ecològica

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha denunciat a la Comissió de Transició Ecològica un presumpte vessament d'oli al riu Ebre provinent de la planta nuclear d'Ascó, segons ha assegurat la diputada Norma Pujol.

[tweet]1529517228290351104[/tweet]

En el marc de la primera compareixença del nou president del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), Juan Carlos Lentijo, a la Comissió de Transició Ecològica, Pujol li ha preguntat per la fuita d'un alternador que, segons ha dit, va tenir lloc dilluns i que ha afectat els municipis d'Ascó, Vinebre, Garcia, Mora la Nova, Mora d'Ebre, Ginestar i Miravet.

Segons la diputada, els diferents ajuntaments «fa tres dies» que pregunten a la central, que fins ara responia que no hi tenia res a veure, «però avui es confirma que sí».

Pujol ha preguntat a Lentijo si estava al cas de l'incident, i si, en tot cas, sabia si causa cap perill per al medi ambient, per al riu i per als veïns de la zona.

El president del CSN, al càrrec des de fa dos mesos, ha admès que no en tenia informació, però ha afirmat que investigaria el tema. «Si hi ha res amb rellevància per a la protecció de persones i medi ambient, aixecarem la bandera», ha assegurat.

Participació