1 de 10

Riudoms celebra la Festa Major de Sant Jaume amb una vintena d'actes

Fins al 25 de juliol, Riudoms recupera tota l'esplendor de la seva festa major estiuenca

per Laia Solanellas, 19 de juliol de 2022 a les 06:00 |

En l'estiu de la tornada a la normalitat, Riudoms no podia ser menys. Arriba Sant Jaume i el municipi es vesteix de gala per celebrar la Festa Major. Enguany ho farà recuperant tota la seva esplendor, amb una vintena d'actes que s'allargaran del 22 al 25 de juliol.

 

 

La tradició i la cultura popular, així com la diversió amb jocs, espectacles i concerts envairan els carrers del municipi riudomenc amb un programa d'actes per a tots els gustos.

 

Tret de sortida amb música

El tret de sortida de la Festa Major de Sant Jaume a Riudoms serà el divendres 22 de juliol amb el tradicional repic de campanes i el pregó. Aquest any el pregó anirà a càrrec de Josep Mateu Guarro, doctor en Teologia a l'arxidiòcesi que ha sigut rector de les parròquies de Sant Jaume Apo?stol de Riudoms i de Santa Caterina Verge i Ma?rtir de Vinyols i els Arcs.

 

Després de pronunciar el pregó, s'encendrà la tronada a la plaça de l'Església per donar per iniciada oficialment la festa major.

 

El mateix divendres 22 i també a la plaça de l'Església, la música començarà a ressonar amb el concert d'U*Rock, i a les 23.30 hores arrencaran les Ulé Barraques amb els concerts de l'Orquestra Mitjanit i el grup Jazzwoman a l'Espai Barraques.

Cavall dels Nebot.
La programació compta amb una vintena d'actes. | Riudoms Turisme
 

La cultura popular retorna als carrers de Riudoms

L'endemà, el dissabte 23 de juliol, serà el torn dels més petits del municipi. A les 18.00 hores hi haurà la cercavila del Seguici infantil i també l'espectacle de titelles gegants 'Les nòmades'. Un cop s'acabi el recorregut del seguici, Jaume Barri farà animació infantil a la plaça de l'Om.

 

Al vespre, a dos quarts de nou, arrencarà el 5è correfoc infantil que comptarà amb la participació de la Colla de Diablons de Riudoms, la Colla d'Alcover, la colla de les Borges del Camp i la colla de Bellpuig de l'Urgell.

 

Tot seguit, el tradicional correfoc il·luminarà Riudoms amb la participació de la Colla de Diables de Riudoms, la Colla de Diables de les Borges del Camp, l'Associació Cultural de Calents i Cornuts d’Arbeca, Lekeitioko Diablesak Antzerki Elkartea i Diables de Voramar.

 

La cirereta del pastís la posaran les enceses de lluïment, la carretillada conjunta i l'encesa de la traca final. La nit la tornarà a tancar la música: al recinte de Sant Antoni hi haurà el gran ball de Festa Major amb l'Orquestra Pennsylvania, i a l'Espai Barraques hi actuaran The Perkals, Seguirem.Tribut a Obrint Pas i El Pony Pisador.

Riudoms de festa major.
Els actes s'allargaran fins al 25 de juliol. | Riudoms Turisme
 

La traca final de la festa major de Riudoms

El plat fort de la Festa Major de Riudoms arribarà el diumenge 24 de juliol. La jornada començarà amb la 29a Bicicletada Popular i ja a la tarda tindran llocs els actes religiosos en honor al copatró Sant Jaume.

 

La missa i la Solemne Processó encapçalada pel Seguici Festiu se celebraran a la tarda i a les nou del vespre els elements festius faran el seu ball de lluïment a la plaça de l'Església i la ballada conjunta.

 

El dilluns 25 de juliol es posarà punt final a la festa major amb un tobogan aquàtic per a infants a partir de 6 anys i l'espectacle musical 'Show must go on' a càrrec de Queen Tribut a la plaça de l'Església. Com cada any, l'espectacle pirotècnic tancarà els quatre dies de festa.

 

 

 

Sorteig

Participació