1 de 10

Gran festa per celebrar els vint anys de la recuperació del Ball de Gitanes de l'Arboç

S'ha programat una trobada amb tres colles convidades

per Marc Guitart, 6 d'octubre de 2022 a les 10:12 |

L'Arboç celebrarà el pròxim diumenge 16 d'octubre els vint anys de la recuperació del Ball de Gitanes. Per aquest motiu s'ha organitzat una gran festa a la plaça de la Puntaire en la qual es comptarà amb tres colles convidades. Els Balls de Gitanes de Vilafranca del Penedès, de Vilanova i la Geltrú i de Tarragona faran una exhibició a les onze del matí.

 

Tot seguit arribarà un dels moments més emotius, amb el ball d'exhibició d'exdansaires de la colla. Després, els antics dansaires i els actuals faran una ballada conjunta junt amb el Ball de Gitanes infantil. Abans del dinar popular, el grup Els Vinardells posaran la música al concert vermut.  

 

La festa dels vint anys finalitzarà amb un sorteig de paneres amb productes dels establiments col·laboradors entre els assistents. Els tiquets pel dinar popular es poden comprar fins al 9 d'octubre a la papereria Montserrat de l'Arboç o en aquest enllaç.

 

Una caminada per les vinyes del Penedès, a l'Enramada

Encara sense sortir de l'Arboç, l'Ajuntament ha donat a conèixer un dels actes que es faran durant la novena edició de l'Enramada. Es tracta d'una caminada per la vinya penedesenca que tindrà lloc el dissabte 22 d'octubre de les nou a les dotze del migdia. Es farà una visita al celler Entrevinyes de l'Arboç, amb tast de vi i cava.

 

Des del consistori expliquen que es tracta d'una caminada de baixa dificultat per les vinyes i els boscos de l'Arboç i Castellet i la Gornal. A la visita al celler, es comentaran aspectes relacionats amb les varietats del raïm i amb el procés d'elaboració del vi i el cava. Es tracta d'una activitat organitzada pel Club Esportiu l'Arboç per la qual cal una inscripció prèvia de cinc euros.

 

L'aforament màxim és de 25 persones i cal estar quinze minuts abans de l'inici al davant de l'escenari de l'Enramada. Per prendre-hi part cal abonar el preu i reservar plaça a la carpa de l'organització ubicada a la Via Augusta el divendres 21 d'octubre. També es pot reservar plaça al correu electrònic [email protected], amb data límit el 20 d'octubre a les 15 hores.

 

L'Enramada 2022 se celebra entre els dies 21 i 23 d'octubre i coincidirà de nou amb la mostra de Lego i Playmobil.

Participació