1 de 10

Una empresa sud-coreana rep 18 MEUR dels fons europeus per instal·lar-se a Mont-roig

El consistori destaca que el projecte avança amb els tràmits administratius previs a la construcció de les fàbriques

per Laia Solanellas, 18 de novembre de 2022 a les 09:12 |

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp celebra els 18,2 milions d'euros dels fons europeus que rebrà l'empresa sud-coreana ILJIN per implantar-se al municipi. Des del país asiàtic, la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, ha confirmat aquest dijous aquest import, inclòs en la resolució del PERTE de Seat Volkswagen.

 

Des del consistori asseguren que el projecte avança amb els tràmits administratius previs a la construcció de les fàbriques anunciades. A més, assenyalen que aquests ajuts refermen «encara més» la inversió de la companyia, que consideren "serà clau" en la industrialització de la població i del conjunt del Camp de Tarragona.

 

L'empresa sud-coreana ILJIN, que fabricarà components de bateries elèctriques a partir de 2025, formava part del grup d'empreses del projecte tractor (PERTE) de Seat Volkswagen, que ha aconseguit prop de 400 milions d'euros per fomentar a Espanya la transició al vehicle elèctric i potenciar la reconversió del sector de l'automòbil.

 

Actualment, l'Ajuntament de Mont-roig es troba a l'espera de rebre el Pla Parcial que preveu la urbanització i edificació dels Comellarets, la zona industrial més important del municipi, que es destinarà exclusivament al projecte. Al maig, la companyia sud-coreana va anunciar una inversió de 600 milions d'euros i la creació de 500 llocs de treball, sent aquesta fàbrica la primera del grup a Europa.

Participació