1 de 10

Tots els actes: Alcover presenta el programa de Nadal i Reis

El municipi compta amb el tió més llarg del món

per Albert Oliva, 25 de novembre de 2022 a les 11:12 |

Alcover viurà la màgia de les Festes de Nadal i Reis amb una vintena d’actes dirigits a tots els públics que tindran lloc entre el 30 de novembre de 2022 i el 9 de gener de 2023. Els actes s'inicien el 30 de novembre amb el guarniment dels aparadors de les botigues del poble a càrrec de l’Escola i la Llar d’Infants. Divendres 2 de desembre a la tarda, la plaça Nova s’omplirà de paradetes i ambient nadalenc amb motiu del Mercat de Nadal. També hi haurà l’espectacle familiar World Tour i tot seguit, l’encesa de llums de la mà dels infants d’I5 de l’escola.

 

Diumenge 4 de desembre arriba una de les activitats més esperades pels més petits: l'Anem a buscar el tió al Mas de Forès. El tió continuarà sent protagonista el 17 de desembre amb el Tió a Ca Batistó, una proposta del Museu d’Alcover per recuperar la memòria de les nostres tradicions. El 26 de desembre, Sant Esteve, els infants faran cagar el tió més llarg del món a la plaça Nova en dos torns: 13:00 h i 13:30 h.

 

La música també és protagonista aquestes festes amb dos plats forts: el Concert de Nadal, el 30 de desembre, amb el pianista barceloní Ignasi Terraza, un dels jazzistes europeus més reconeguts en l'àmbit internacional juntament amb el saxofonista australià Adrian Cunningham i la cantant Mar Vilaseca. I la segona, el concert familiar dels Ambauka, l’1 de gener, amb De cap per avall, una proposta festiva, fresca i participativa que treballa emocions i valors. Per altra banda, del 12 al 16 de desembre tornen les audicions trimestrals de l’EMMA obertes a tots els públics.

 

Els infants gaudiran novament del Parc Infantil de Nadal, del 27 al 31 de desembre, amb tallers de construcció, manualitats, reciclatge, música, cuina, activitats esportives, inflables i espectacles infantils. L’últim dia de l’any arriba l’home dels Nassos que es deixarà veure pels carrers de la vila.

 

Els més petits viuran un any més la màgia de l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient. L’1 de gener, l’església Vella es convertirà en escenari de l’entrega de les cartes als patges reials. El dia 5 de gener, la Nit de Reis, Ses Majestats arribaran a Alcover per omplir totes les cases de regals i felicitat. Com cada any, ens sorprendran amb la cavalcada i l’espectacle central a la plaça Nova.

 

El nou any arriba també amb els tradicionals Pastorets, a càrrec de la companyia de teatre la Resclosa, un dels clàssics d’aquestes dates nadalenques. Serà el 7 de gener al Cercle d’Amics. I uns dies abans, el 3 de gener, la companyia Txema Muñoz presenta Lumière, un espectacle de màgia i humor pensat per a tota la família.

Participació