Roben a un avi de Tarragona una bossa amb 8.000€ i la troben en un amagatall insòlit

Els lladres van aprofitar per anar a comprar roba amb els diners robats

17 de gener del 2023

Robatori surrealista a la ciutat de Tarragona. Segons han informat els Mossos d'Esquadra, el passat dissabte 14 de gener, un avi que estava passant el migdia amb els seus nets al parc de la ciutat de Tarragona va ser assaltat per dos homes, els quals li van prendre una bossa de mà.

 

Sembla que els lladres tenien clara la víctima, i és que l'home portava ni més ni menys que 8.000 euros en efectiu a la seva bossa, així com el telèfon mòbil. Els presumptes autors del robatori van iniciar una conversa amb l'avi per distreure'l, i un d'ells va aprofitar per agafar la bossa de mà i marxar corrents del lloc.

 

Se'n van de compres amb el botí

La víctima, que havia pogut veure bé un dels els dos lladres, va descriure als Mossos d'Esquadra com era i aquests el van poder identificar ràpidament, ja que acumulava fins a una quinzena de detencions per delictes contra el patrimoni des del gener del 2022. 

 

El lladre, 'vell conegut' per la policia catalana, va ser localitzat unes hores més tard quan creuava un pas de vianants al carrer Prat de la Riba de Tarragona, on va ser detingut i traslladat a comissaria.

 

Abans de ser detingut, però, va tenir temps d'anar de compres amb el seu company de robatori. Quan els Mossos d'Esquadra van localitzar la botiga on havia adquirit una peça de roba, van poder comprovar les imatges de les càmeres de seguretat i identificar el segon lladre, també conegut per la policia per delictes contra el patrimoni.

 

Unes hores més tard, pels volts de les onze de la nit, també va ser localitzat i detingut a Tarragona, en una zona propera a l'N-340 a l'entrada de la ciutat. Quan el van escorcollar van trobar-li 150 euros en efectiu i 350 euros més amagats a prop d'on se'l va localitzar.

 

Troben el botí en un lloc inesperat

El segon lladre va ser detingut, però els Mossos d'Esquadra encara havien de trobar la resta de diners. Fins ara els lladres s'havien gastat 360 euros comprant roba i en total la policia havia recuperat 500 euros.

 

L'endemà al matí, els agents van tornar al lloc on havien trobat el segon sospitós i van buscar per la zona la resta de diners. Va ser allí quan van trobar amagats entre unes canyes fins a 7.200 euros, un telèfon mòbil i unes ulleres de sol. Tot el material va ser retornat al seu propietari.

 

Els dos detinguts, dos homes de 41 i 44 anys, amb nombrosos antecedents policials per delictes patrimonials, van passar ahir dilluns a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i l’autoritat judicial va decretar la seva llibertat amb càrrecs.