1 de 10

Tot preparat al Morell per a la reobertura de la Biblioteca Montoliu: aquest divendres

L'equipament cultural del municipi del Tarragonès va tancar portes l'estiu del 2018

per Antonio Ramos Llauradó, 23 de gener de 2023 a les 15:00 |

Aquest divendres a la tarda reobrirà portes la Biblioteca Municipal Montoliu del Morell després de quatre anys i mig tancada. Ho farà amb una jornada de portes obertes que suposa la culminació de les tasques d’adequació que en els darrers mesos han fet la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell i la bibliotecària que se’n farà càrrec, Roser Parra.

 

A partir del dilluns 30 de gener, l'equipament, ubicat al Centre Cultural, obrirà cada tarda a partir del 30 de gener, de 16 a 20 hores, i oferirà préstec de llibres, ordinadors de consulta en línia, així com activitats, com xerrades o l’hora del conte.

 

Els actes per celebrar la reobertura

Divendres al matí, entre les 11 i les 14 hores, hi haurà una jornada de portes obertes perquè tota la ciutadania pugui conèixer el renovat equipament cultural. El gruix dels actes de celebració de la reobertura tindrà lloc a partir de les 17 hores, quan es farà la reobertura oficial i una actuació de l’Escola Municipal de Música del Morell.

 

A les 18 hores serà l’hora del conte, mentre que a les 19 hores tindrà lloc una xerrada sobre el món del còmic, a càrrec de l'expert Emili Samper. El punt final, a les 20 hores, el posarà l’arxiver Joaquim Nolla, amb una xerrada històrica sobre el Centre Cultural del Morell i la Biblioteca en el seu context.

 

«És un servei que feia temps que la gent esperava»

«Fa molts anys que era un reclam», han indicat les dues regidores de Cultura i Festes, Mònica Casas i M. Jesús Valldosera, que han afegit que «ens fa molta il·lusió veure la bibliotecària, a punt per tornar a donar vida a tots aquells llibres que vèiem a les prestatgeries i als quals no es donava ús».

 

L'alcalde del Morell, Eloi Calbet, ha remarcat que «és un servei que feia temps que la gent esperava. Ho teníem pendent i hem treballat per dotar el nostre poble d’una biblioteca renovada en tots els sentits que volem que tothom es faci seva: estudiants, lectors, curiosos...».

 

Roser Parra, la bibliotecària de l'equipament, ha assenyalat que «després d’aquest període d’inactivitat calia adaptar i actualitzar la infraestructura i el material de què es disposa». Així mateix, s'ha creat un reglament propi i una nova imatge corporativa de la Biblioteca Montoliu del Morell.

Participació