Tarragona gasta 200.000 euros en cinc mesos pel robatori de cablejat elèctric

El consistori ha comptabilitzat 18 robatoris de cablejat elèctric en els darrer semestre

24 de gener del 2023

L'Ajuntament de Tarragona ha destinat prop de 200.000 euros en els darrers cinc mesos per sufragar les despeses que han suposat els divuit robatoris de cablejat elèctric que hi ha hagut a la capital tarragonina des del passat mes de setembre. Pel que fa als robatoris en l’enllumenat públic, el consistori ha especificat que estan valorats en més de 65.000 euros.

 

El darrer incident s'ha registrat aquest passat cap de setmana, quan uns individus van sostreure cablejat de la passera per sobre de la carretera A-7 del carril bici educatiu. Es dona el cas que és la segona vegada que roben aquest cablejat, ja que també ho van fer el passat 16 de gener.

 

La Guàrdia Urbana de Tarragona està treballant en la investigació d’aquests delictes que, segons l'Ajuntament, s’acostumen a cometre de nit i en zones allunyades d’habitatges. El consistori ha xifrat els robatoris en 5.779 metres de cablejat.

 

Robatoris en equipaments esportius

Alguns equipaments esportius de la ciutat també ha patit robatoris de cablejat elèctric, concretament el camp de futbol de Bonavista i l’Estadi d’Atletisme Natalia Rodríguez de l’Anella Mediterrània. El passat mes de novembre es van robar components elèctrics que van suposar una despesa extraordinària de més de 128.000 euros.

 

També a finals de l’any passat la ciutat va patir un acte vandàlic amb el robatori de cablejat elèctric al vial d’accés al Nou Estadi i al voltant de l’estació d’inspecció de vehicles de la ITV, al Camí de la Budellera. En aquest punt es va detectar que s’havien sostret nous trams de cables soterrats entre diferents punts de la instal·lació elèctrica de la zona.

 

En aquest sentit, l'Ajuntament de Tarragona ha assenyalat en un comunicat que «accions d’aquest tipus, que són generalitzades al conjunt del territori, perjudiquen, a part del cablejat, les instal·lacions elèctriques municipals perquè es danyen portelles de registre i caixes de connexió, entre altres».