Greus irregularitats: La Guàrdia Civil retira 1.373 productes dels basars de Valls

Estan valorats en més de 15.000 euros i s'ha evitat l'arribada al consumidor final d'aquests articles

26 de gener del 2023

La Guàrdia Civil ha fet inspeccions en diferents basars de Valls. Aquestes actuacions s'han centrat a protegir el consumidor de les possibles deficiències en els productes que pogués adquirir. També es vetlla per una oferta comercial dels establiments públics reglada sota el mateix ordenament jurídic. En aquest sentit, molts dels articles que s'han inspeccionat són joguines que podrien haver estat utilitzades per menors, per la qual cosa cal que aquests productes portin un control de qualitat i seguretat conforme al marc normatiu que empara els seus usuaris.

 

Durant les tres inspeccions amb resultat positiu s'ha comprovat que alguns productes mancaven de documents duaners que emparessin la seva traçabilitat i importació legal, per la qual cosa s'han interposat denúncies. A més, també s'han advertit irregularitats sobre la seguretat de les joguines, en no presentar etiquetatge a les llengües oficials de l'estat. Tot aquest material ha estat intervingut i precintat. 

 

Diverses denúncies

A més d'aquestes actuacions, també s'han interposat denúncies per diferents fets com la venda de tabac i “cachimbas” sense autorització, la venda de productes pirotècnics sense tenir l'habilitació corresponent i per irregularitats a l'expedició i requisits del tiquet de compra.

 

En l'operació, s'han retirat un total de 1.373 productes i joguines valorats en més de 15.000 euros i s'ha evitat l'arribada al consumidor final d'articles que incomplien la normativa legal respecte a la seguretat a les joguines, la venda a les tasques del tabac i també d'articles pirotècnics.

 

Amb tot, s'ha aconseguit frenar l'evasió d'impostos, perjudicial per al conjunt de la ciutadania, en benefici de la comercialització legal que sí que compleix amb les obligacions del mercat.