Les instal·lacions punxades il·legalment deixen sense llum a desenes de veïns del Pla

La situació s’ha agreujat en els darrers dies a causa del fred i l’increment del consum elèctric

27 de gener del 2023

Diversos domicilis del Pla de Santa Maria pateixen, de forma puntual, talls en el servei elèctric des del passat dimecres 18 de gener. També s’han vist afectats alguns carrers, on la fallada ha provocat avaries de l’enllumenat públic. Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament exposa que des del primer moment ha estat en contacte amb l’empresa distribuïdora e-Distribución (antiga Fecsa-Endesa) per demanar-li la màxima celeritat en la resolució del problema.

 

L’empresa ha informat que la fallada és deguda a la sobrecàrrega de les línies a causa d’instal·lacions manipulades i que ha dut a terme diverses intervencions per eliminar aquestes situacions irregulars. Malgrat això, afegeixen, les manipulacions es reprodueixen i sovint ho fan en un període molt breu de temps. En aquest sentit, l'empresa assegura que durà a terme noves actuacions per evitar que es produeixin més interrupcions en el subministrament. A més, la situació s’ha agreujat en els darrers dies a causa del fred i l’increment del consum elèctric.

 

Combatre el frau elèctric

Pel que fa a les avaries en l’enllumenat públic, els talls i les alteracions en la tensió de la línia elèctrica fan que s’espatllin punts de la instal·lació que provoquen la caiguda del servei. L’empresa contractada pel municipi per al manteniment de la il·luminació pública assegura que fa el possible per solucionar les incidències i, alhora, demana la col·laboració ciutadana per combatre el frau elèctric.

 

A més de causar sobrecàrregues i talls de llum, adverteixen que aquestes situacions provoquen un augment de risc d’incendi i d’accidents, així com de la pèrdua de seguretat. Afegeixen també que el consum fraudulent d’electricitat suposa un encariment de la factura elèctrica per a tothom.