El rellotge de l'antic Banc Central del Vendrell ja torna a funcionar

La reparació ha anat a càrrec de Mercadé Rellotgers

27 de gener del 2023

El rellotge de l'emblemàtic edifici de l'antic Banc Central del Vendrell, situat al carrer del Doctor Robert, ja torna a funcionar. La seva reparació ha anat a càrrec de Mercadé Rellotgers, una tasca que ha facilitat el Banc de Sabadell, actual propietari de l'immoble. L'Ajuntament del Vendrell és qui ha impulsat aquesta reparació.

 

Aquest és un edifici d'estil noucentista que data dels anys vint del segle passat i que està protegit com Bé Cultural d'Interès Local. El projecte el va fer l'arquitecte barceloní Alfons Barca. Va ser construït per un grup de vendrellencs promotors d'una Caixa de Crèdit i Estalvi que no va reeixir.

 

Aquesta va acabar sent absorbida pel Banc Central de Barcelona. El Banc Santander en va ser propietari fins al 2002, quan el va posar a la venda i el va adquirir una societat mercantil privada. Posteriorment, el 2010, la Caixa Penedès va traslladar-hi les seves oficines i hi va fer diverses intervencions, ja que l'edifici mostrava símptomes de deixadesa.

 

Es tracta d'un dels edificis més icònics del Vendrell, amb una façana estreta coronada amb el rellotge i un coronament barroquitzant. El característic rellotge feia temps que no funcionava, cosa que s'ha pogut solucionar amb aquesta intervenció.