El Penedès i el Garraf no en tenen prou i anuncien una marxa lenta per la C-32

Els integrants del Penedès Marítim reiteren que l'objectiu és la bonificació del 100% a tota l'autopista pels viatges recurrents

31 de gener del 2023

La gratuïtat de la C-32 entre el Vendrell i Cubelles i el descompte del 50% a la barrera de Vallcarca no convencen el territori. El mateix dia que el Govern anunciava l'entrada en vigor de les mesures pel 2 de març, la Comissió del Penedès Marítim convocava els mitjans per mostrar la seva disconformitat.

 

«No és suficient, nosaltres volem la bonificació del 100% als dos peatges pels viatges recurrents», ha reiterat Jaume Casañas, alcalde de Cunit. Una petició que el territori fa temps que trasllada a la Generalitat, de moment, sense sort. «La C-32 ha de ser com una ronda, només així s'evitarà que la C-31 sigui l'eix de la mobilitat, amb el perill que això comporta», ha afegit Casañas.

 

Que la Generalitat trobi el finançament

L'acte d'aquest dimarts 31 de gener ha volgut mostrar la unitat que hi ha al Penedès i el Garraf amb aquesta reivindicació. Per això han comptat amb representants empresarials, sindicals, de plataformes veïnals o de col·lectius sanitaris i universitaris. També hi havia alcaldes i regidors dels ajuntaments de Cunit, Calafell, Sitges, Vilanova o Cubelles, i dels dos consells comarcals.

 

«No podem seguir amb aquest perjudici que tenim fins al 2039, que és quan s'acaba la concessió de l'autopista», apunten. La Comissió del Penedès Marítim calcula que el cost de bonificar el 100% dels viatges recurrents seria de quinze milions anuals. Per això exigeixen que la Generalitat trobi aquest finançament i que s'incorpori ja al pressupost d'aquest any.

 

Marxa lenta per la C-32

«No pot ser que al túnel del Cadí s'apliqui aquests mesura i aquí no», ha afegit Casañas. Com a mostra de força, la Comissió ha convocat una marxa lenta per aquest diumenge 5 de febrer a les 17.00 hores. Sortirà del pàrquing del Leroy Merlin de Vilanova i anirà fins a Sitges per la C-32.

 

Ja han animat als veïns i treballadors que hi prenguin part per col·lapsar la via i fer notar les reivindicacions. Si en poques setmanes no hi ha cap resposta del Govern, afirmen que faran una altra mobilització, però aquest cop a Barcelona.

 

Des de la Comissió també han mostrat el seu malestar per l'anunci als mitjans del dia d'entrada en vigor de la gratuïtat de la C-32 entre el Vendrell i Cubelles. Els diferents representants polítics no sabien que avui el Govern català faria aquest anunci, i se n'han assabentat pels mitjans. «No són les formes adequades ni mostra respecte per aquesta taula», ha lamentat Casañas.